Protocoalele, atacate în instanță. Laura Vicol: Premieră în justiție

Vlad Manolache / 30 aug 2018 / 20:28 Salveaza PDF Comentarii

Laura Vicol, avocata Alinei Bica, a depus plângere în instanță cu privire la protocoalele secrete încheiate între SRI și Parchetul General.

Laura Vicol a atacat în contencios adminisrtativ protocoalele desecretizate de curând dintre Serviciul Român de Informații și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

"Va fi, din punctul meu de vedere, o premieră în justiție. În mod normal, toate aceste acte care țin de contencios administrativ trebuie atacate cu o plângere prealabilă. În cazul nostru avem trei instituții emitente ale acestui protocol și vorbesc de primul protocol desecretizat de către domnul Helvig, protocolul semnat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte și cu Înalta Curte de Casație și Justiție, iar eu în mod normal ar fi trebuit să fac o plângere prealabilă către cele trei instituții emitente. Însă eu mă îndoiesc că vor fi în instanță și vor cere decăderea mea din dreptul de a promova această plâgere. De aceea voi alege să merg direct pe calea contenciosului administrativ pentru anularea acestor protocoale", a declarat Laura Vicol la Antena 3.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22