Proteste 1 Decembrie. Chirieac, întrebare pentru #rezist

Bianca Ştefan / 15 noi 2018 / 14:13 Salveaza PDF Comentarii
Protest
Protest

Un nou protest #rezist a fost anunțat pe data de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, în Piața Victoriei. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia luată de protestatari.

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României și când se vor sărbători 100 de ani de la Marea Unirea, protestarii #rezist au anunțat o nouă ieșire în stradă.

Bogdan Chirieac îi intreabă pe protestari, prin intermediul unei televiziuni, de ce nu pot striga cuvântul ''Jos'' în oricare altă zi decât în Ziua Națională a României.

''Acest tip de protest nu mai poate influența viața politică. Alte tipuri de protest, poate. Dar acest tip de protest nu. Dreptul de a protesta este sfânt. Ai acces drept într-o democrație. Mă întreb de ce nu poți striga pe 1 Decembrie "La mulți ani, România'' și pe 2 decembrie ''Demisia, jos Guvernul'' sau ce mai vrei tu. Pe 1 Decembrie, la Centenar să strigi "Jos'', iar acest lucru să fie preluat de toate agențiile de presă din lume, mie mi se pare un sacrilegiu. 

Nu mi se pare o inițiativă românească. Pe 1 decembrie, dacă nu vrei să strigi ''Hai, România'' ''România, Centenar'' totuși, nu vreți să strigați cuvântul "Jos" pe 2 Decembrie sau când vreți dumneavoastră, pe 30 Noiembrie, pe 29? Oricând, dar nu pe 1 Decembrie.'', a afirmat analistul Bogdan Chirieac, la România TV.

Vezi și: PROTEST 1 Decembrie. Angi Șerban, secret dezvăluit: Puțini știu asta!

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29