Teodorescu: protestatarii vor violență în "următoarea etapă"

proteste
proteste

Profesorul Bogdan Teodorescu a citit, sâmbătă seara, în emisiunea "Punctul de întâlnire", de la Antena 3, mesaje cu conținut violent publicate de contestatari ai proiectului de la Roșia Montană pe rețelele sociale. Astfel de poziții arată că unii dintre protestatari cred că următoarea etapă a protestelor pașnice este violența, dar următorul nivel, și singurul, spune analistul politic, este votul.

Profesorul Teodorescu a citit un mesaj postat pe internet de opozanți ai proiectului minier din Apuseni: "Dacă continuați așa, data viitoare n-o să mai aruncăm cu pietre, ci vom pune mâna pe pistol și vom apăsa pe trăgaci la tâmpla fiecăruia".

Profesorul Teodorescu spune că, pentru orice nemulțumiri, fie că este vorba despre Guvern sau Roșia Montană, oamenii au voie să se manifeste în stradă. "Dar nu se poate merge mai departe, pe ideea că dacă nu se rezolvă, putem trece la faza următoare. Nu există o astfel de fază următoare. Faza următoare este votul (...) Se creează iluzia că asta este calea, că dacă cei 10.000 de oameni nu sunt ascultați, trebuie etapa următoare", a declarat analistul politic.

Bogdan Teodorescu a explicat că ieșirea în stradă a unui număr de oameni nu înseamnă că cei de la guvernare trebuie să se plieze fără doar și poate pe revendicările protestatarilor. Dacă acesta ar fi cazul, a exemplificat analistul, România ar trebui să recunoască autotomia Ținutului Secuiesc, doar pentru că, duminică, aproximativ 100.000 de secui au cerut asta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel