Protest la Parlament. 15 persoane arestate

15 persoane care protestau în faţa Parlamentului au fost arestate de poliţie. 

Poliţia sârbă a arestat vineri 15 persoane după o încăierare izbucnită în timpul unui protest la intrarea în sediul parlamentului de la Belgrad, a relatat postul public de radio şi televiziune din Serbia, citat de dpa.

Aproximativ 50 manifestanţi, chemaţi de parlamentarul de extremă-dreapta Bosko Obradovic, au blocat intrarea în parlament în semn de protest faţă de preşedintele Aleksandar Vucic.

După câteva îmbrânceli, Marjan Risticevic, un parlamentar din coaliţia guvernamentală de la Belgrad, a fost văzut reuşind să intre în clădire cu jacheta ruptă. Ministrul sănătăţii sârb Zlatibor Loncar a fost de asemenea prins în încăierare.

Deocamdată nu este clar dacă Obradovic se află printre persoanele arestate.

Starea de urgenţă, ridicată cu două zile în urmă

Serbia a ridicat miercuri starea de urgenţă ce fusese introdusă din cauza COVID-19, iar a doua zi şi interdicţiile de circulaţie, după aproape două luni. În această perioadă tensiunile politice au escaladat, în contextul reprogramării alegerilor parlamentare de la 26 aprilie la 21 iunie, scrie Agerpres. 

Opoziţia politică sârbă, una extrem de eterogenă, protestează de peste un an împotriva monopolului lui Vucic asupra presei din Serbia, iar unii parlamentari boicotează activitatea legislativului şi au promis să nu participe la alegeri.

Totuşi, liderii opoziţiei par să fie incapabili de a canaliza nemulţumirile, iar în acest context este tot mai probabilă o nouă victorie electorală a Partidului Progresist sârb, care îl susţine pe preşedintele Vucic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel