Produsele Johnson & Johnson, contaminate cu azbest care cauzează cancer. Compania a fost dată în judecată

REUTERS/Lucas Jackson
REUTERS/Lucas Jackson

Judecătorul certifică acțiunea colectivă a acționarilor Johnson & Johnson cu privire la neregulile găsite la produsele pentru bebeluși pe bază de talc.

Un judecător federal a declarat că acționarii Johnson & Johnson ar putea depune ca acțiune colectivă la proces, acuzând compania că a ascuns în mod fraudulos modul în care produsele sale cu talc au fost contaminate cu azbest care cauzează cancer.

Judecătorul de district Zahid Quraishi din Trenton, New Jersey, a permis vineri acționarilor din 22 februarie 2013 până în 13 decembrie 2018 să își urmărească cererile de fraudă a valorilor mobiliare ca grup, informează Reuters. El a respins argumentul lui J&J conform căruia orice perioadă de recurs să fie cu cel puțin un an mai scurtă, deoarece unele evenimente care ar fi cauzat scăderea prețului acțiunilor nu conțineau informații „noi”.

Compania a încetat să vândă pudră de talc pentru copii la nivel global în acest an, trecând la amidonul de porumb ca ingredient principal, spunând că produsele lor sunt sigure și nu conțin azbest. Nici J&J, nici avocații săi nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Avocații acționarilor, inclusiv reclamantul principal, Asociația de pensionare a angajaților din județul San Diego nu au răspuns imediat la solicitări similare.

Acțiunile colective le facilitează acționarilor să recupereze mai mulți bani, la costuri mai mici, decât dacă ar da în judecată individual. O perioadă mai lungă de recurs ar putea crește suma recuperată.

Prețul acțiunilor J&J a scăzut

Acționarii au spus că prețul acțiunilor J&J a scăzut de șase ori la sfârșitul anului 2017 și 2018, în urma unor evenimente care au confirmat modul în care compania din New Brunswick, New Jersey și diverși directori au ascuns adevărul despre azbest în produsele sale cu talc.

Aceste evenimente au inclus un juriu care a acordat 4,69 miliarde de dolari în iulie 2018 pentru 22 de femei care au declarat că azbestul le-a cauzat cancer ovarian.

J&J a spus că cele șase evenimente nu ar fi putut afecta prețul acțiunilor sale, deoarece niciunul nu conținea informații noi care să „corecteze” dezvăluirile  anterioare.

S-a spus că singura informație nouă din verdict a fost că jurații au acceptat argumentele femeilor și că toate cele 56 de documente interne menționate în raportul Reuters erau deja publice.

Quraishi nu era convins. Adresându-se raportului Reuters, el a spus că „analiza sa atentă” și furnizarea de „context necesar” au făcut-o mai mult decât o reluare a „informației învechite”.

Prețul acțiunilor a scăzut cu 10% în ziua publicării raportului

J&J se confruntă, de asemenea, cu litigii în masă însumând peste 50.000 de procese pentru produsele sale cu talc.

Instanțele au respins două intenții ale companiei de a invoca falimentul pentru a-și limita expunerea la litigiile talc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel