EXCLUSIV  Problemele de dincolo de scenă. Dana Dumitrescu: Totul se dă peste cap dacă...

Mihai Ciobanu / 14 iun 2018 / 23:04 Salveaza PDF Comentarii
Dana Dumitrescu
Descriere foto: Dana Dumitrescu

Actriţa Dana Dumitrescu, directoarea Teatrului de Stat din Constanța, a dezvăluit care sunt problemele cu care se confruntă actorii şi directorii de teatre din România. 

Actriţa Dana Dumitrescu, directoarea Teatrului de Stat din Constanța, a dezvăluit, într-un interviu acordat DC News, care sunt cele mai mai probleme cu care se confruntă actorii pe de o parte şi managerii de teatre din România pe de altă parte. Dana Dumitrescu a subliniat faptul că actorii sunt nişte oameni speciali care au nevoie de anumite condiţii pentru "a funcţiona" aşa cum trebuie. 

 "Ca actor te confrunţi cu foarte multe nemulţumiri şi cred că acest lucru a contat foarte mult în decizia mea de a încerca rolul de manager. Actorii sunt în permanenţă nemulţumiţi, pentru că actorul este într-o permanentă căutare şi descoperire. Atât de sine, cât şi a lumii înconjurătoare. [...]

Actorul are nevoie de un regizor care să îl pună în valoare, are nevoie de anumite condiţii de muncă. Un actor care face teatru de calitate are şi aceste nevoi. Ca manager, în România ni se îngreunează foarte mult misiunea din cauza unei legislaţii care ne întârzie ritmul foarte mult. [...] Dacă acest hăţiş birocratic nu funcţionează, totul se dă peste cap. Este o problemă a întregului domeniu cultural, domeniu care ar trebui privit altfel", a declarat Dana Dumitrescu.

Declaraţia integrală a Danei Dumitrescu, aici:

 

Urmăreşte întreaga emisiune aici. 

 

 

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22