Prezență neașteptată la moțiunea împotriva lui Meleșcanu

Teodor-Meleșcanu
Teodor-Meleșcanu

Inițiatorul petiției „Meleșcanu, demisia" Cosmin Pojoranu a venit, miercuri la Senat, pentru a le înmâna senatorilor peste 100.000 de semnături ale cetățenilor care vor demisia ministrului de Externe. Acesta le-a cerut senatorilor care intrau în plen să semneze petiția.

„E vorba de o petiție inițiată pe 26 mai, pe la ora 15:00. Am inițiat petiția frustrat fiind de faptul că nu puteam să fac nimic când îi vedeam pe prietenii mei din afară cum stau ore în șir la coadă la vot. S-au strâns 124.000 de semnături și am venit astăzi în Parlament să îi arătăm domnului ministru. Poate totuși își va da demisia în al 13-lea ceas. (...) Eu cred că într-o asemenea funcție nu mai ai nicio scuză. E pentru a doua oară când se întâmplă. E vorba că au fost depășiți de situație. E timpul să facem ceva", a declarat Cosmin Pojoranu.

El a precizat că a inițiat petiția în mod personal

Întrebat dacă votul prin corespondență este o soluție pentru rezolvarea problemelor privind votul din diaspora, Cosmin Pojoranu a răspuns: „S-a mai încercat votul prin corespondență. rezultatul a fost slab. E o procedură birocratică, mulți români se tem să își dea datele. A fost o cifră foarte mică. Toată lumea spune că face rapoarte și analizează. Îmi e teamă să nu rămânem doar cu analiza. Sunt multe ajustări care se pot face foarte simpl. Mai multe urne, mai multe ștampile și interpretarea orei 21:00. Dacă tot stăm la coadă ar trebui să putem vota. Se poate face o modificare ca cei care stau la coadă până la ora 21:00 să poată vota și după".

Alături de inițiatorul petiției au fost prezenți și reprezentanții comunității Declic. Ei le-au cerut senatorilor care intrau în plen să semneze petiția. Ecaterina Andronescu, dar și Tit Brăiloiu au refuzat însă acest lucru.

Senatorii dezbat, la ora transmiterii acestei știri, moțiunea simplă adresată ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, prin care partidele de opoziție îi cer demisia. La finalul dezbaterii, aleșii vor vota moțiunea, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel