Tort delicios din cozonacul rămas de la Sărbători. Rețeta genială

Sursa foto colaj: Facebook
Sursa foto colaj: Facebook

Cozonacul care v-a rămas după Sărbători este perfect pentru prepararea unui tort delicios.

Ingrediente

- 1 cozonac de casă
- 500 ml apă
- 3 linguri de zahăr
- esenţă de rom
- esenţă de vanilie
- coajă de lămâie sau portocală
- 500 ml frişcă lichidă

Pentru ganache-ul de ciocolată

250 grame ciocolată amăruie
200 ml frişcă lichidă
50 grame unt moale

Cum se prepară

Taie cozonacul felii şi însiropează-l. Pentru a obţine un sirop delicios, amestecă într-un ibric 500 ml de apă cu esenţă de rom, vanilie şi coajă de citrice. Adaugă zahăr sau miere după gust. Pentru a prepara ganache-ul, adaugă frişca lichidă într-un vas şi pune-o pe foc. Când s-a încins, adaugă ciocolata tăiată bucăţele şi amestecă bine până se topeşte. La final, încorporează untul. Lasă crema să se răcească înainte de a o folosi în asamblarea tortului.

Într-o tavă detaşabilă, adaugă un strat de cozonac, un strat de ganache de ciocolată şi tot aşa până când obţii un tort de dimensiunea dorită. Lasă tortul la frigider, peste noapte. Scoate apoi inelul detaşabil şi înveleşte tortul în frişcă. Decorează-l după preferinţe. În locul ganach-ului de ciocolată poţi folosi orice cremă de tort doreşti, de la mouse până la crème patisere sau crema cu fructe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel