Prepară o omletă cremoasă și gustoasă. Un singur ingredient face diferența

Prepară o omletă cremoasă și gustoasă. Un singur ingredient face diferența. Sursa foto: freepik.com
Prepară o omletă cremoasă și gustoasă. Un singur ingredient face diferența. Sursa foto: freepik.com

Pentru un mic dejun gustos, majoritatea persoanelor prepară o omletă.

Cu toate acestea, nu este chiar atât de simplu să prepari omleta, deoarece trebuie să respecți anumite tehnici pentru a obține o textură cremoasă, moale și delicioasă! Adăugând un ingredient neașteptat, îți vei putea perfecționa rețeta.

În primul rând, omleta perfectă trebuie să fie moale și apetisantă. Trebuie să te asiguri să ouăle din omletă nu s-au uscat prea tare, dar nici să fie prea moi. Din fericire, există un ingredient care poate face toată diferența. O doză mică din acest ingredient este suficientă pentru ca omleta ă aibă o textură cremoasă și gustoasă.

Curăță usturoiul cu ușurință: 5 moduri, dezvăluite de bucătari

Care este ingredientul secret care trebuie adăugat în omletă?

Pentru a da mai multă aromă omletei, ouăle trebuie bătute bine și amestecate cu o lingură de maioneză. Acest ingredient va da omletei un gust  deosebit. Integrând maioneza în omletă, vei fi surprins de rezultat.

Iată ingredientele de care vei avea nevoie pentru a face o omletă cu maioneză:

4 ouă,

1 lingura de apă,

1 linguriță unt,

1 lingură de maioneză,

sare și piper după gust.

 

Prepararea

 

Începe prin a bate ouăle cu maioneza și apa într-un castron. Se condimentează cu sare și piper. Topește untul într-o tigaie și adaugă amestecul pregătit anterior. Gătește omleta la foc mic, amestecând până când ouăle se înmoaie și sunt ușor umede.

Cea mai rapidă și mai delicioasă pizza fără aluat. Rețeta te va cuceri

De remarcat că o lingură de maioneză conține 100calorii, deci trebuie consumată cu moderație. În schimb, poți folosi o maioneză, făcută în casă.

Pregătirea omletei necesită o gătire lentă. În loc să gătești ouăle pe o tigaie preîncălzită, alege bain-marie. Pune apă într-o cratiță pe care o vei încălzi câteva minute. Așează, apoi, bolul cu ouă pe oala cu apă și redu focul. Această tehnică de preparare a omletei poate dura aproximativ 10 minute. Cu toate acestea, omleta va avea o textură excelentă.

Salată pentru cei care țin la siluetă: poate fi servită chiar și pe mesele festive   

Pentru a obține o omletă pufoasă, este important să ții cont de aceste tehnici de mai sus. Pentru a te bucura de o omletă apetisantă, poți adăuga brânză, arpagic sau legume de sezon. 

După cum ai văzut, un singur ingredient este suficient pentru a obține o omletă delicioasă. Nu ezita să testezi aceste sfaturi pentru a reuși, de fiecare fată, să prepari o omletă gustoasă.

 

Omletă mexicană cu avocado: o rețetă rapidă, delicioasă și sănătoasă

 

Omleta cu avocado și alte legume este preparatul perfect pentru micul dejun. Nu vă va lua mult timp să o gătiți și chiar și gurmanzilor le va plăcea rezultatul. Omleta va fi pufoasă și sățioasă.

Ingrediente:

ouă - 3 bucăți;

făină - 1 lingură;

smântână - 1 lingură;

ardei bulgăresc - o jumătate;

roșii - 4 bucăți;

ceapă - o jumătate;

tortilla - 2-3 bucăți;

unt - 20 grame;

coriandru și alte verdețuri - după gust;

sare - după gust;

ulei de măsline - o lingură.

 

Modul de preparare

Tocați ardeiul și ceapa în cuburi. Prăjiți legumele pe jumătate, asezonați-le cu coriandru tocat. Bateți ouăle, adăugați făina, smântâna și sarea. Amestecați și turnați amestecul de ouă peste legumele din tigaie.

 
Pieptul de pui se usucă când este copt? Două ingrediente secrete vor face carnea suculentă

Adăugați, în omletă, roșiile tăiate și prăjiți-le până sunt gata pe jumătate. Puneți tigaia cu omleta în cuptor pentru 10 minute. Omleta se coace la 180 de grade.

Tăiați avocado în bucăți mari și prăjiți-l puțin în unt. Omleta se decorează cu felii de avocado și crenguțe de coriandru.  Serviți omleta în foi de tortilla. Poftă bună!

 

Omletă marocană cu roșii: o rețetă interesantă din produse simple 

 

Majoritatea persoanelor consumă, la micul dejun, ouă. Fie că sunt fierte, fie că sunt prăjite, ouăle sunt iubite de toată lumea. Continuăm să vă facem cunoștință cu cele mai interesante, dar în același timp simple preparate cu care vă puteți surprinde familie.

Omleta marocană pe un pat de roșii se prepară foarte repede din cele mai simple ingrediente, iar rezultatul va fi mai bun decât cel dintr-un restaurant. Rețeta originală conține cârnați, care pot fi înlocuiți cu carne de pui sau de curcan.

Ingrediente:

4 ouă,

20 ml ulei vegetal,

70 grame măsline,

1 ardei gras,

1 ceapă,

3 roșii,

100 grame de cârnați sau carne,

100 grame de cașcaval,

sare și piper după gust,

chimen măcinat, turmeric, boia roșie - după preferințe, 

verdețuri preferate pentru decor (coriandru, mărar, pătrunjel, busuioc).

 

Metoda de gătire 

 

Roșiile se toacă și se pun într-un castron mic. Ceapa se toacă mărunt și se adaugă în bolul cu roșii. Tăiați cârnații sau carnea în cuburi. Măslinele se taie în felii. Se toacă mărunt ardeiul.

Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie. Se pun roșiile cu ceapă și puțină apă. Gătiți-le, sub capac, amestecând din când în când, până când roșiile devin moi și toată apa s-a evaporat.

Trucurile secrete ale bucătarilor pentru a face, acasă, cartofi crocanți la exterior și moi la interior

Dacă lichidul s-a evaporat și roșiile nu s-au înmuiat, puteți adăuga mai multă apă și fierbeți-le sub capac. Adăugați condimente în tigaia cu roșii și ceapă și amestecați. Într-un castron separat, bateți bine ouăle. Adăugați cârnați sau carnea, măslinele și ardei. Se sărează și se amestecă.

Amestecul de ouă se toană peste roșiile din tigaie și se acoperă cu un capac. Gătiți până când ouăle sunt gata. La final, puneți peste ouă, felii de cașcaval, care trebuie să se topească. Decorați omleta cu verdeață proaspătă tocată și cu condimentele preferate. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel