EXCLUSIV  Preotul Constantin Necula, interviu. Moment tulburător după ce a spus că se retrage

Constantin Necula
Constantin Necula

Anunțul preotului Constantin Necula privind retragerea din viaţa publică a generat uimire, oamenii transmițându-i să revină asupra deciziei. Într-un interviu acordat DC News, a afirmat că îl bucură și responsabilizează reacția lor, însă îl și tulbură. Totodată, a spus că țara se află sub un abuz de răutate fără precedent.

După ce ați anunțat că vă retrageți din viața publică, ați primit numeroase mesaje de la oameni. Vă așteptați la asemenea reacții? A fost un mesaj care v-a uimit?

Îmi pare că mi s-a dat prea mare importanță. Nu sunt decât un soldat. M-am gândit mereu cum va fi prima zi după ce voi fi murit. Acum am pregustat. Le mulțumesc oamenilor pentru că țin la mine, sper din toată inima să țină mai mult la Hristos, Dumnezeul nostru viu. Pentru ei aș vrea să fie important Dumnezeu. Să-l iubească și să-l țină în inima lor. M-a uimit reacția lor pentru că mereu mă socotesc un simplu pitic la moara Duhului Sfânt, cum am învățat să trăiesc în Hristos slujirea. Mă bucură și responsabilizează reacția lor, dar mă și tulbură. Eu sunt un nevrednic. Se vede că geme Țara după lideri, de vreme ce oamenii se entuziasmează la un nimic ca mine.

Ce înseamnă mai exact această retragere și care au fost motivele ce v-au determinat să luați o astfel de hotărâre?

Voi fi mai atent la ce invitații răspund și voi căuta să nu mai construiesc poduri cu oamenii care batjocoresc Biserica. Am remarcat cât de mare poate fi invidia, ca aliat al prostiei, și nu mai vreau să le dau prilej de invidie. Țara e sub un abuz de răutate fără precedent. Mă supun binecuvântării misiunii ce o am. În general, am refuzat să fac parte din grupuri de interes ori bârfitoare la adresa Bisericii. Sunt preot și asta mă ține viu. Promit doar să muncesc mai mult și mai atent.

Într-un interviu acordat înainte de referendumul pentru familia tradițională, ați declarat că „un om poate să pună ştampila pe "Da", poate să pună pe "Nu", poate să stea acasă, poate să facă ce vrea el. Asta nu înseamnă că înaintea lui Dumnezeu vom fi nevinovaţi. E o judecată mult mai presus decât aceea a referendumului şi a noţiunii populare". Ce spuneți la câteva săptămâni de la rezultatul referendumului?

Îmi pare rău că am avut dreptate și oamenii au văzut pe dracul unde a vrut dracul să le arate că este. Ratând un demers cât se poate de logic-democratic. Suntem dinaintea alegerilor personale în fiecare clipă, dar ca Neam o facem rar. Și, se pare, inadecvat de fiecare dată. Apoi ne plângem de comploturi, atacuri... Judecând în raport cu Împărăția lui Dumnezeu, poate am fi mai responsabili. Atât.

Părintele Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu şi este doctor în teologie. A publicat volume în care a adunat predici, studii şi articole şi a susţinut sute de conferinţe în ţară şi în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel