Premiile Oscar 2018. Câștigătorii premiilor Academiei, cine sunt

Cea de-a 90-a  Gală a premiilor Oscar la Dolby Theater din Los Angeles s-a încheiat, ediția din acest an fiind zguduit de scandalul #metoo, care a izbucnit după primele acuzații la adresa producătorului Harvey Weinstein. 

La ediţia din acest an a galei Oscar au urcat pe scenă, în calitate de prezentatori, o serie artişti celebri, precum: Mahershala Ali, Chadwick Boseman, Viola Davis, Laura Dern, Jennifer Garner, Greta Gerwig, Tiffany Haddish, Tom Holland, Kumail Nanjiani, Margot Robbie, Emma Stone, Daniela Vega, Lin-Manuel Miranda, Gal Gadot, Mark Hamill, Armie Hammer, Oscar Isaac, Gina Rodriguez, Eva Marie Saint, Wes Studi, Kelly Marie Tran şi Zendaya.

UPDATE 6.45: Premiul Oscar pentru cel mai bun film a fost câștigat de The Shape of Water. Pelicula avea 13 nominalizări, fiind considerată principala favorită. The Shape of Water a câștigat patru premii Oscar, inclusiv trofeul pentru cel mai bun regizor.

UPDATE 6.40: Urmează să fie anunțat câștigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun film. Categoria este prezentată de Warren Beatty si Faye Dunaway, cei care au prezentat și trofeul în urmă cu un an, atunci când a fost făcută gafa de proporții și a fost anunțat greșit câștigătorul.

UPDATE 6.35:  Frances McDormand a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal. Premiul a fost prezetat de Jennifer Lawrence și Jadie Foster.

UPDATE 6.20: Jane Fonda și Helen Mirren prezintă premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. Gary Oldman a câștigat trofeul, primul din cariera sa.

UPDATE 6.15:  Guillermo del Toro a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun regizor cu a sa pelicula The Shape of Water. Acesta este primul premiu Oscar câștigat de regizorul mexican.

UPDATE 6.00: Premiul Oscar pentru cel mai bun cântec a fost câștigat de Remember Me (Coco), de Robert Lopez și Kristen Anderson-Lopez. Aceștia au câștigat al doilea premiu Oscar, fiind premiați și pentru melodia Let ItGo, pentru filmul Frozen.

UPDATE 5.53: Premiul pentru cea mai bună imagine a fost acordat lungmetrajului Bladerunner: 2049. Trofeul a fost câștigat de Roger Deakins, care a fost nominalizat de 14 ori, însă acum a câștigat prima statuetă.

UPDATE 5.36: Nicole Kidman a prezentat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original. Trofeul a fost câștigat de Get Out. Pelicula The Shape of Water era considerată favorită, însă a fost vizată recent de acuzații de plagiat.

UPDATE 5.16: Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj live-action este acordat filmului The Silent Child, iar trofeul pentru cel mai bun scurtmetraj documentar este acordat lui Heaven is a traffic jam on the 405.

UPDATE 5.00: Un alt Oscar pentru filmul Dunkirk. Pelicula a câștigat premiul la categoria cel mai bun montaj video.

Este cel de-al treilea premiu Oscar câștigat de lungmetrajul regizat de Christopher Nolan.

UPDATE 4.50: Oscarul pentru efecte speciale a fost câștigat de Blade runner 2049. Premiul a fost prezentat de Gina Rodriguez și Tom Holland.

UPDATE 4.45: Filmul Coco a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună animație, fiind considerat principalul favorit. Totodată, cel mai bun scurt-metraj animat a fost câștigat de Dear Basketball, realizat de Kobe Bryant și Keane. Premiile au fost prezentate de actorii din „Star Wars: The Last Jedi": Oscar Isaac, Mark Hamil și Kelly Marie Tran, care au fost însoțiți de roboțelul BB-8.

[citeste si]

UPDATE 4.27: Alison Janney a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar. Aceasta era considerată marea favorită pentru această categorie. Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru actrița în vârstă de 58 de ani, care a mai câștigat anul acesta și Globul de Aur, dar și premiul BAFTA.

UPDATE 4.20: A fantastic Woman (Chile) a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

UPDATE 4.15: Filmul The Shape of Water, marele favorit al serii, a câștigat primul Oscar, la categoria cel mai bun design de producție.

UPDATE 4.00: Premiile Oscar pentru cel mai bun montaj de sunet și pentru cel mai bun mixaj de sunet au fost câștigate de filmul Dunkirk.

UPDATE 3.50: Mary J. Blige a interpretat pe scena Oscarurile piesa Mighty River. Vedeta este prima persoană nominalizată atât pentru cea mai bună melodie, cât și pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, în același an, pentru filmul „Mudbound".

UPDATE 3.40: Icarus a fost desemnat cel mai bun documentar lungmetraj. Documentarul are ca subiect principal programul de dopaj folosit de atleți din Rusia. 

UPDATE 3.30: La categoria cel mai bun costum, câștigătorul este Phantom Thread.

UPDATE 3.28: Premiul la categoria cel mai bun machiaj și coafură a fost adjudecat de „Darkest Hour".

UPDATE 3.18:  „Cel mai bun actor în rol secundar" a fost câștigat de Sam Rockwell, pentru rolul din Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel