Premierul Chinei, întâlnire cu Merkel: oficialul chinez, iritat de întrebările despre Hong Kong

Protestele din Hong Kongul sunt o problemă de factură internă care așa vor rămâne, a transmis, iritat, premierul chinez Li Keqiang, în timpul unei vizite la Berlin, când reporterii germani l-au întrebat despre fosta colonie britanică.

Jurnaliștii germani i-au cerut lămuriri oficialului chinez cu privire la situația Hong Kongului când Li Keqiang, însoțit de Angela Merkel, se afla la un supermarket din Berlin. Premierul a răspuns zâmbind, dar cuvintele lui trădau iritarea: problema Hong Kong-ului "ține de politicile interne ale Chinei. Toate țările ar trebui să-i respecte suveranitatea. Acestea sunt standardele internaționale".

Mesajul a fost clar, în interpretarea Der Spiegel: nu vă amestecați în afacerile noastre.

Li Keqiang a repetat ideea că nu permite imixtiuni exterioare într-o conferință de presă organizată ulterior împreună cu Angela Merkel. El a refuzat să răspundă când un reporter l-a întrebat de ce Beijingul nu permite Hong Kong-ului să organizeze alegeri libere și de ce un jurnalist al publicației "Time" a fost închis după ce a relatat despre protestele din Hong Kong.

Hong Kongul este o fostă colonie britanică revenită sub conducerea Chinei în 1997 sub formula "O țară, două sisteme". De jure, Hong Kongul beneficiază de autonomie sporită și posibilitatea organizării unui sufragiu universal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel