Premier în funcție, TENTATIVĂ de asasinat

Șeful guvernului libian sprijinit de ONU, Fayez al-Sarraj, a supraviețuit luni unei tentative de asasinat la Tripoli, unul din vehiculele coloanei în care se afla fiind atacat cu focuri de armă, relatează DPA, informează Agerpres.

"Un grup de bandiți a încercat să intercepteze convoiul în care mă aflam împreună cu câțiva oficiali ai statului", a declarat Al-Sarraj, la scurt timp după atac.

Al-Sarraj, șeful așa-zisului guvern de acord național, a subliniat că forțele de securitate îi caută în prezent pe atacatori, care vor fi arestați și aduși în fața justiției.

Anterior, una din gărzile de corp ale lui Al-Sarraj a declarat pentru DPA că împreună cu acesta se aflau Abdul Rahman Swaihli, șeful Înaltului Consiliu de Stat, și Najmi Nakoa, șeful gărzii prezidențiale.

Mai mulți membri ai gărzii au fost răniți în atac, a indicat aceeași sursă.

Libia se află în stare de haos după înlăturarea de la putere a dictatorului Moammar Gaddafi în 2011.

În martie 2016, un guvern de uniune națională, susținut de ONU și condus de Al-Sarraj, a preluat puterea în capitala Tripoli, pe fondul speranțelor comunității internaționale că va pune capăt tulburărilor în această țară.

Guvernul Al-Sarraj nu a fost însă recunoscut de parlamentul ales de la Tobruk, unde are sediul un guvern rival.

Fayez al-Sarraj și comandantul armatei rivale, Khalifa Haftar, au ajuns recent la un acord mediat de Egipt privind înființarea unui comitet comun care să examineze modificarea acordului din decembrie 2015, în vederea ajungerii la o formulă de consens.

Luni, miniștrii de externe tunisian, algerian și egiptean s-au întâlnit la Tunis pentru a lua în discuție soluționarea crizei din Libia.

Cei trei șefi de diplomații s-au angajat să-și continue eforturile pentru realizarea unității Libiei, se menționează într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Cairo.

Un summit al celor trei șefi de stat urmează să aibă loc după reuniunea de luni, adaugă comunicatul, fără a preciza data întâlnirii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel