Predoiu, reacție după decizia CCR privind cazul Kovesi

Cătălin Predoiu, deputat PNL, a avut o reacție după decizia Curţii Constituţionale privind conflictul Guvern-Preşedinte legat de revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovezi.

"În general, mă abțin să comentez deciziile CCR, nu am făcut-o nici atunci când au fost discutabile, din punctul meu de vedere. Dar, în acest caz, avem o decizie fundamental eronată din punct de vedere tehnic juridic. Sesizarea era inadmisibilă. Pe lângă faptul că legea este foarte clară în privința atribuțiilor prezidențiale, nu poate exista conflict juridic în interiorul aceleiași puteri, de aceea vorbim în teorie de conflict juridic constituțional între puteri.

Citiți pledoaria prof. univ. dr. Simina Tănăsescu, susținută la CCR și veți găsi în conținut argumente impecabile și imbatabile. Și atunci, ce contra-argumente le-a înfrânt în viziunea CCR? Probabil cele de oportunitate. Dar când înfrângi dreptul cu oportunitatea, îi invadezi sfera sau invers, ieși din sfera principiilor de drept. Să vedem acum și motivarea și soluția indicate de CCR în concret pentru ieșirea din conflict", a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel