Președintele Germaniei, revenire de urgență din vacanța de Crăciun, din cauza unei gafe

Președintele Germaniei, Joachim Gauck, a fost nevoit să-și întrerupă vacanța de Crăciun pentru a-și înregistra discursul dedicat acestei ocazii din nou, după ce a fost depistată în el o eroare gravă.

 

Discursul de Crăciun al președintelui Germaniei, Joachim Gauck, a trebuit să fie corectat și înregistrat din nou după ce a fost depistată în el o eroare gravă, a relatat luni cotidianul german Bild, citat de agenția DPA.

În varianta inițială a discursului, președintele afirma că avionul companiei Germanwings care asigura zborul 4U9525 și care s-a prăbușit în martie cu 150 de persoane la bord a căzut în Munții Pirinei. De fapt, avionul s-a prăbușit în Alpii francezi, potrivit Agerpres.

Varianta de discurs cu greșeală a fost înregistrată de televiziunea publică ARD pe 22 decembrie. După ce-a fost alertat a doua zi în legătură cu eroarea depistată, Gauck și-a întrerupt vacanța de Crăciun pentru a înregistra din nou discursul.

Potrivit Bild, manuscrisul discursului a fost validat de un număr de până la cinci departamente diferite ale biroului prezidențial, dar niciunul nu a sesizat eroarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel