Prăjitură rapidă cu prune. Cea mai simplă și ieftină rețetă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Prăjitura cu prune se prepară rapid și simplu, fără mari bătăi de cap. Unde mai pui că această rețetă este și ieftină.

Ingrediente

- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 250 g făină
- 1/2 plic praf de copt

Cum se prepară

Întâi tăiem prunele în două şi îndepărtăm sâmburii. După ce am terminat, ne apucăm să preparăm blatul (pornim între timp cuptorul să fie bine încălzit ). Gălbenuşurile de la cele 4 ouă le spumăm cu 250 g zahăr după care adăugăm pe rând cei 100 ml ulei şi 100 ml lapte continuând mixarea, potrivit bucatareselevesele.ro. La cele 250 g făina adăugăm 1/2 plic praf de copt şi împreună se adaugă la compoziţia de gălbenuş mixând în continuare. Albuşurile le batem spumă cu un praf de sare, după care o adăugăm la compoziţia de gălbenuş.

Amestecăm uşor până se omogenizează, apoi compoziţia rezultată o turnăm în tava (de 25/40 cm) tapetată cu hârtie de copt . Aşezăm peste compoziţie prunele tăiate pe jumătate una lângă alta, cât mai strâns ,după care dăm tava la cuptor. Lăsăm iniţial la foc mare timp de 5 minute, până începe blatul să se ridice. Apoi, reducem focul la minim şi lăsăm să se coacă (e copt în momentul în care la proba cu scobitoarea nu se mai lipeşte aluat pe ea ). După ce s-a copt o scoatem, o lăsăm la răcit (dacă aveţi răbdare …) şi o pudram cu zahăr praf sau o lăsăm aşa (fiecare după cum doreşte …). Se va tăia în cuburi mai măricele şi se poate servi .

BONUS: Prăjitura "5 minute"

200 g pişcoturi
300 g ciocolată
400 ml frişcă lichidă
50 g unt la temperatura camerei
zmeură
căpşune

Cum se prepară

Începem prin a pune ciocolata într-un bol mai încăpător şi adăugăm frişca lichidă. Băgăm bolul în cuptorul cu microunde pentru 2 minute după care îl scoatem şi amestecăm pentru a combina cele 2 ingrediente. Alternativ, bolul se poate pune deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte, potrivit adygio.com.

După ce am combinat frişca lichidă cu ciocolată, adăugăm untul. Acesta trebuie să fie la temperatura camerei şi cu o grăsime de 82%. Amestecăm până la topirea untului şi cu asta trecem la asamblare. Avem nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 18 cm, tavă care să fie tapetată cu folie de acetat sau cu hârtie de copt, asta pe margini. 

Pe fundul tăvii avem folie alimentară. Punem pişcoturi pe fundul tăvii.Punem feliuţe de căpşune şi zmeură după care turnăm o jumătate din cantitatea de ciocolată amestecată cu frişcă. Acoperim cu pişcoturi şi presăm puţin pentru a le fixa. Punem din nou căpşune şi zmeură după care turnăm restul de ciocolată cu frişcă. Acoperim cu bucăţele de pişcoturi şi presăm uşor. Glazurăm prăjitura. Dăm cu tava de câteva ori de masă şi băgăm tava la frigider pentru o oră, după care se poate tăia şi servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel