Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Prăjitura "POȘETA ELENEI UDREA". Desertul fin și delicios pentru weekend. Nu e o glumă!

La fel ca prăjitura "Petre Roman" sau prăjitura "Șuvița lui Băsescu" și acest desert este unul cât se poate de real și... delicios. Nu glumim! Iată rețeta.

Ingrediente

Blat cacao

5 ouă

5 lg zahăr

4 lg făină

2 lg cacao

3 lg ulei

Vezi și: Prăjitura "Șuvița lui Băsescu". Rețeta surpriză a zilei

Crema

4 ouă

200 g zahăr

4 lg lapte

200 g unt

1 fiola esenţă de vanilie

500 g biscuiţi Biskrem cu cremă de cacao

200 ml cafea espresso tare neîndulcită

Glazura

200 g ciocolată albă

2 lg unt

2 lg lapte

50 g ciocolată neagră topită

Vezi și: Prăjitura Petre Roman: Rețeta surpriză a zilei. Este bestială!

Cum se prepară

Blat cacao: mixăm spumă albuşurile, adăugăm zahărul, mixând bine, apoi gălbenuşurile amestecate cu uleiul, treptat, iar la urmă făina amestecată cu pudră de cacao. Amestecăm cu o lingură. Compoziţia o coacem în tavă (25*35 cm) tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute, potrivit miremirc.ro. Blatul rece îl tăiem în două.

Crema: ouăle întregi cu zahărul le batem cu telul, apoi adăugăm laptele şi punem crăticioara pe foc mic, amestecând mereu până când crema se îngroaşă ca o budincă mai subţire. Acoperim cu folie alimentară şi lăsăm să se răcească. Untul moale de la temperatura camerei îl mixăm puţin şi în el adăugăm câte 1 lg, treptat, din crema de ouă răcită, apoi esenţa de vanilie. Crema o împărţim în două.

Vezi și: TORT "7 pahare". REȚETA simplă pentru un DESERT FABULOS. Va face senzație!

Asamblare: 1/2 blat cacao - 1/2 cremă - biscuiți înmuiaţi în cafea espresso tare rece - 1/2 cremă - 1/2 blat cacao - glazură.

Glazura: ciocolata albă cu untul şi laptele le punem într-o cratiţă de inox cu fund dublu sau pe baie de aburi, apoi o întindem peste prăjitură. Peste glazură trasăm linii de ciocolată neagră topită, apoi cu o scobitoare trasăm invers liniile.

Dăm prăjitura la rece de seara până dimineaţă sau pentru minim 4 ore. Tăiem cu un cuţit trecut prin apă fiartă, şters de apă.

Vezi și: NEGRESĂ FĂRĂ COACERE. Rețeta rapidă și delicioasă! Faci ECONOMIE de timp și bani

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.23
NoMy