Prăjitură moale și delicioasă în două culori. Ai nevoie de iaurt și cacao pentru un desert fantastic

Prăjitură moale și delicioasă în două culori. Ai nevoie de iaurt și cacao pentru un desert fantastic. Sursa - Pexels
Prăjitură moale și delicioasă în două culori. Ai nevoie de iaurt și cacao pentru un desert fantastic. Sursa - Pexels

Prăjitura cu cacao se prepară ușor și nu trebuie să fii cofetar. Așadar, într-o perioadă relativ scurtă de timp, îți vei satisface pofta de dulce. 

Acesta este un desert foarte simplu, dar în același timp delicios. Va fi pe placul tuturor atât de mult încât nu va rămâne nici măcar o firimitură.

Nu întâmplător este ideal pentru un mic dejun sau pentru o gustare savuroasă într-o zi proastă. Ingredientele sunt ușor disponibile, pentru că sunt folosite atât de des în bucătărie încât este imposibil să nu le ai deja în cămară.

Șnițele de varză. Sunt mai gustoase decât cele din carne și au un gust unic

În plus, desertul este perfect pentru cei care urmează o dietă, deoarece echilibrează perfect lejeritatea cu bunătatea, permițând și persoanelor, care doresc să se mențină în formă, să savureze ceva dulce.

Timp de pregătire - 5 minute, timp de gătire -30-35 minute,  timp total - 40-45 minute, porții - 12 felii, calorii - 150 per felie.

Ingrediente:

240 grame de făină,

200 grame de iaurt,

90 grame de îndulcitor cu stevia (sau alternativ 180 grame de zahăr normal),

50 grame de unt topit,

3 ouă,

3 linguri de cacao pudră,

1 linguriță de praf de copt, 

1 praf de sare,

zahăr pudră,

ulei pentru tava de copt.

Prepararea 

Sparge ouăle într-un castron, adaugă sarea și îndulcitorul de stevia (sau zahărul) și bate-le cu un tel. Acum adaugă untul și amestecă. Urmează iaurtul, praful de copt și făina cernută.

Odată ce obții un aluat omogen, împarte-l în două boluri. Integrează praful de cacao în unul dintre cele două bolul și amestecă cu o spatulă.

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

Acum unge cu ulei o formă de copt dreptunghiulară și pune, alternativ, câte două linguri din fiecare bol de aluat. Fă acest lucru până când termini cele două compoziții. Apoi cu o scobitoare încearcă să le amesteci.

La final, tava se dă în cuptorul preîncălzit. Prăjitura se coace timp de 30-35 minute la o temperatura de 170°C. Înainte de servire, desertul se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!

Vezi și:

BONUS. Tartă răsturnată cu mere și lichior de lămâie. Un desert savuros și irezistibil

Îți plac plăcintele cu mere? Iată un motiv în plus pentru a încerca o versiune alternativă. O plăcintă răsturnată cu mere și lichior de lămâie, care te va face să-ți lingi degetele.

Pregătirea plăcintei cu mere cu și lichior de lămâie este simplă chiar și pentru cei mai puțin experimentați bucătari.

Un desert delicios, îmbunătățit de gustul lichiorului de lămâie, care îl face irezistibil. Sunteți gata să o pregătiți tarta cu mere și să faceți o impresie grozavă? Va dura cinci minute și aveți nevoie de foarte puține ingrediente!

Pentru a pregăti merele veți folosi:

2 mere,

2 pahare mici de lichior de lămâie,

3 linguri de zahar brun.

Ingredientele  pentru aluat:

1 pahar de lichior de lămâie,

10 grame praf de copt,

150 grame de făină,

100 grame de zahăr,

3 ouă,

80 ml ulei de semințe.

 

Procedura de preparare

Curăță merele de coajă, scoate-le miezul și feliază-le. Transferă feliile de mere într-un bol și stropește-le cu lichior de lămâie. Se amestecă și se lasă să se odihnească câteva minute.

Între timp, pregătește aluatul. Într-un castron mare, pune ouăle și zahărul și amestecă ingredientele cu mixerul electric.

După ce vei obține un amestec spumos, adăugă uleiul. Se toarnă și lichiorul de lămâie, apoi făina și praful de copt, cernute. Adaugă, treptat, aceste două ingrediente, amestecând mereu cu mixerul.

Salată delicioasă de vinete și brânză, perfectă pentru prânz sau cină

În acest moment, tot ce-ți rămâne de făcut este să iei o tavă de copt , să o ungi cu ulei și să o tapetezi cu făină. Apoi, acoperă fundul tăvii cu hârtie de copt.

Așează mai întâi merele. Adaugă peste el zaharul brun și amestecă bine. Peste mere se toarnă aluatul pregătit anterior și se nivelează. Tarta se coace la 165 de grade, aproximativ o jumătate de oră

După ce timpul a expirat, scoate tarta din cuptor și întoarce-o cu susul în jos pe o farfurie plată. Servește tarta pe masă, nu înainte de a o decora cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel