Prăjitură în cană. Rețeta ieftină, bună și rapidă!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă ai poftă de un desert rapid, fără un deranj prea mare, poți încerca rețeta pe care ți-o propunem astăzi: prăjitură în cană/pahar.

Prăjitură rapidă în pahar

Ingrediente 

- 1 pachet de biscuiţi simpli
- 50 g ciocolată de orice fel
- o mână de alune

Prima cremă:

- 250 g mascarpone
- 150 ml lapte condensat

A doua cremă:

- 250 g mascarpone
- 1 ciocolată cu lapte

Cum se prepară

Pentru prima cremă, amestecă brânza mascarpone cu laptele condesat. Mixează bine până devine o cremă pufoasă. Las-o la frigider şi apucă-te de a doua cremă. Mixează bine o tabletă de ciocolată topită cu o cutie de mascarpone, potrivit clickpoftabuna.ro. Las-o la frigider şi pisează biscuiţii. Lasă-i deoparte şi topeşte cele 50 de grame de ciocolată. Zdrobeşte alunele. Pune gura paharului în ciocolată topită apoi trece fiecare pahar prin alune. Apoi, ia fiecare pahar şi pune în el un strat de biscuiţi, un strat din prima cremă, un strat din a doua cremă şi repetă până paharul e umplut. Pune paharele la frigider şi poţi orna pe deasupra cu fulgi de cocos.

BONUS: Desert din doar două ingrediente

Ingrediente

– 200 g de ciocolată neagră

– 400 ml de frișcă

Cum se prepară

Turnați 100 ml de frișcă într-o cratiță. Turnați frișca rămasă (300 ml) într-un bol și dați-o la frigider. Puneți cratița pe foc și încălziți frișca până la temperatura de 50-70°C, fără a o aduce până la fierbere, potrivit bucatarul.eu. Fărâmițați ciocolata și puneți-o într-un bol.

Turnați frișca fierbinte peste ciocolată. Lăsați ingredientele pentru 30 secunde, apoi amestecați intens, folosind o spatulă, până veți obține o compoziție omogenă de ciocolată. Lăsați-o să se răcească puțin. Luați bolul cu frișcă din frigider. Bateți frișca, folosind mixerul, până obțineți o cremă cu vârfuri moi.

Adăugați în bolul cu frișca bătută compoziția de ciocolată, pe porțiuni mici. Amestecați ingredientele cu ajutorul mixerului. Turnați desertul într-un sac de patiserie și umpleți cupele pentru desert. Decorați cu fulgi de ciocolată. Dați desertul apetisant la frigider pentru 30 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel