Prăjitura Doina cu foi de napolitană. Rețeta veche, dar absolut delicioasă

Sursa foto: captură video YouTube  Retetele lui Carmen
Sursa foto: captură video YouTube Retetele lui Carmen

Dacă ești melancolic sau pur și simplu vrei să încerci o prăjitură nouă, această rețetă este fix ce căutai. Prăjitura Doina cu foi de napolitană te va cuceri.

Ingrediente

5 foi napolitană
4 ouă
200 g zahăr pudră
300 g ciocolată
300 g unt
30 g cacao
rom

Pentru glazură
 
200 g ciocolată
50 g unt
50 ml lapte
100 g alune măcinate

Cum se prepară

Mixăm ouăle împreună cu zahărul până când zahărul este topit şi compoziţia devine cremoasă. Punem compoziţia de ouă într-un vas la bain-marie (deasupra unui vas cu apă clocotită, aflat pe aragaz, la foc mic) şi amestecăm până când compoziţia începe să se îngroaşe

Topim ciocolată fie la bain-marie, fie la microunde, fie cu un aparat special pentru temperat ciocolată. Adăugăm ciocolata topită peste crema de ouă şi o încorporăm. Dăm deoparte şi o lăsăm să se răcească. Mixăm untul cu cacao şi adăugăm compoziţia de ouă cu ciocolată. Mixăm până obţinem o cremă fină.

Începem asamblarea prăjiturii. Aşezăm pe un platou prima foaie de napolitană, apoi întindem un strat subţire de cremă şi nivelăm. Procedăm astfel până când terminăm toate cele 5 foi de napolitană. Deasupra va fi o foaie de napolitană peste care vom pune un fund şi o greutate, ca să se preseze. Lăsăm cam o oră-două, apoi dăm greutatea deoparte şi dăm prăjitura la frigider pentru circa o oră.

Tăiem prăjitura mai întâi pe jumătate, pe lungime, apoi de două ori pe lăţime, astfel încât să obținemt şase pătrate. Este important să folosim un cuţit cu lama lungă, foarte bine ascuţit, pe care îl vom şterge înainte de fiecare tăietură, scrie caietulcuretete.com.Fiecare pătrat îl vom tăia în două, pe diagonală, astfel încât la final vom obţine 12 triunghiuri.

Topim ciocolata împreună cu untul şi laptele, şi omogenizăm până când este complet topită. Punem ciocolata pe o farfurie întinsă şi trecem marginile prin glazură.

Dacă nu s-au glazurat suficient, mai adăugăm şi nivelăm cu lama unui cuţit. Tapetam marginile cu alune măcinate. eu am folosit alune prăjite, fără sare. Procedăm la fel cu toate prăjiturile şi le aşezăm pe un grătar. Apoi le dăm la frigider pentru circa o oră, ca să se întărească glazură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel