€ 5.0919
|
$ 4.3707
|
Curs valutar: € 5.0919
|
$ 4.3707
 

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Cea mai bună!
Autor: Ema Apostu

prajituri_13531100 Imagine cu rol ilustrativ
 

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Prăjitura de post cu cremă de ciocolată este cea mai bună idee în această perioadă. Iată cum se...

Ingrediente

Aluat:

800 g făină
250 ml apă
80 g zahăr
70 ml ulei
10 g praf de copt
1 buc esență de rom
puțină sare
3 linguri cacao
2 linguri bulion

Cremă:

1 litru apă
150 g zahăr
1 buc esență de rom
30 g cacao
100 g făină
200 g ciocolată de post
150 g margarină

Cum se prepară

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Amestecăm făina împreună cu zahărul, praful de copt, apa, esența, uleiul și sarea până obținem un aluat. Din fiecare bucată de aluat vom coace pe dosul unei tăvi câte 2 foi. Vom obține în total 6 foi. Fiecare foaie o vom coace câte 8-10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Turnăm apa într-un vas și-l dăm pe foc. Adăugăm zahărul, esența, cacaoa și făina. Amestecăm totul foarte bine până când începe crema să se îngroașe, scrie cookpad.com. Turnăm ciocolata, amestecăm până se topește și lăsăm crema la răcit 5 minute.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Adăugăm margarina și lăsăm crema să se răcească complet. Asamblăm prăjitura. Vom folosi la bază o foaie portocalie, apoi un strat de cremă, o foaie maro, un strat de cremă, o foaie albă, cremă, foaie albă, cremă și celelalte două foi cu încă un strat de cremă între ele.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată și foi cu bulion. Vom lăsa prăjitura la rece timp de 5 ore, sau mai bine peste noapte. După poate fi servită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Comentarii

Pentru a vedea sau a publica comentarii, te rugăm să te autentifici în Facebook.
 
 
 
 
 
SONDAJ DE OPINIE
Alegeri primar București 2025: Pe cine ați votat?
C. Drulă
D. Băluță
G. Burcea
C. Ciucu
A. Ciceală
L. Florea
Gh. Macovei
O. Crețu
M. Lasca
R. Lazăr
A. Alexandrescu
D. Trifu
Gh. Nețoiu
A. Negrotă
F. Titian
Trimite răspunsul
x close