Prăjitura "Cuib de viespi". Nu există ceva mai delicios!

Prăjitura "Cuib de viespi" este absolut delicioasă și poate reprezenta surpriza de pe masa de Paști. Iată cum se prepară.

Ingrediente

400 gr făină albă
40 gr zahăr
1/2 linguriţă sare
1 pliculeţ drojdie uscată (8 gr)
1 plic zahăr vanilat
60 gr un topit
80 ml lapte (călduţ)
60 ml apă (călduţă)

Umplutură

100 gr zahăr
150 gr unt
100 gr nucă măcinată
scorţişoară (opţional)

Sirop

150 ml apă
100 gr zahăr

Vezi și: Biscuiți șprițați, cu untură, rețeta. Dulcele copilăriei pentru masa de Paști

Cum se prepară

Prăjitura "Cuib de viespi". Se amestecă făina cu zahărul şi sarea. Se bat ouăle şi se amestecă cu laptele, apa şi untul topit. În maşina de pâine se pune amestecul de ouă peste care se presară drojdia uscată şi zahărul vanilat. Deasupra se aşază amestecul de făină. Se setează maşina pe programul de frământat şi dospit. Aluatul se poate frământa şi de mână, apoi se lasă la crescut la loc călduţ timp de 1 oră.

Prăjitura "Cuib de viespi". Pentru umplutură, se freacă untul cu zahărul. Se macină nuca. Aluatul dospit se pune pe masa dată cu făină şi se frământă uşor. Se întinde apoi o foaie de 30 cm x 50 cm.

Prăjitura "Cuib de viespi". Se unge foaia cu untul frecat cu zahăr. Se presară deasupra nucă. Dacă doriţi, puteţi presăra puţină scorţişoară măcinată sau/şi o mână de stafide înmuiate în apă călduţă/rom. Se rulează foaia pe latura mare. Se taie felii de cca 3 cm.

Prăjitura "Cuib de viespi". Se aşază feliile într-o tavă rotundă (cu pereţi detaşabili) de 26 cm diametru. Aşezaţi-le la distanţă unele de altele să aibă loc să crească. Băgaţi tava într-o pungă de plastic şi lăsaţi la crescut 30-40 minute. Daţi tava la cuptor la 180C pentru 20 minute.

Prăjitura "Cuib de viespi". Pregătiţi siropul: fierbeţi apa cu zahărul la foc mediu până zahărul se topeşte. După 20 minute, scoateţi tava din cuptor şi cu o pensulă de silicon ungeţi cuiburile cu siropul fierbinte. Daţi tava iar la cuptor pentru încă 15 minute. Scoateţi-o iar şi ungeţi încă o dată cu sirop. Mai lăsaţi 5 minute la copt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel