Ingrediente
Primul blat: 250 g biscuiţi măcinaţi mărunt, 80 g unt topit, două linguri miere
Crema: 5 linguri dulceaţă de zmeură, 250 ml frişcă lichidă, 100 ml suc de zmeură, 10 g gelatină
Al doilea blat: 150 g biscuiţi, zmeură, sirop de zmeură
Cum se prepară
Prăjitură cu zmeură și biscuiți. Rețetă fără coacere. Blatul din partea de jos a tortului. Mărunţește biscuiţii bine, apoi topește untul, pe care îl amesteci cu mierea. Toarnă compoziția obținută peste biscuiţi şi amestecă până când ingredientele se omogenizează complet, apoi pune-le într-o formă rotundă de tort (25 cm) cu inel detaşabil.
Prăjitură cu zmeură și biscuiți. Rețetă fără coacere. Presează bine biscuiţii cu o lingură până când obţii un blat pe care trebuie să îl pui la frigider 20 de minute. Între timp, poţi pregăti crema. Hidratează gelatina în apă rece, topeşte-o apoi la bain marie şi mixeaz-o împreună cu frişca, până când compoziţia devine consistentă.
Prăjitură cu zmeură și biscuiți. Rețetă fără coacere. Adaugă peste gelatină siropul şi dulceaţa, amestecând uşor cu o lingură. Toarnă crema în formă, peste blat. Apoi, rupe bucăţi mai mari biscuiţii şi aşază-le pentru a forma un al doilea blat. Ornează tortul cu zmeură şi cu topping din sirop de zmeură şi lasă-l la rece cel puţin 3 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News