Prăjitură cu whisky și ciocolată, rețetă. Desert de senzație!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Prăjitura cu whisky și ciocolată va face deliciul zilelor de weekend. Chiar dacă abia a început săptămâna, cu gândul la acest deliciu vor trece mai ușor zilele de muncă. Iată cum se prepară prăjitura: rețeta delicioasă pentru zilele libere de relaxare.

Ingrediente

Pentru blat

200 g cicolată neagră, tocată mărunt
125 g unt nesărat
5 ouă
120 g zahăr brun
1 fiolă esenţă de vanilie
125 g făină de migdale
o lingură whiskey
un praf de sare

Pentru cremă

200g zahăr alb
100g unt
380 ml smântână de gătit
200 g ciocolată neagră de menaj, tăiată bucăţele mici
350 ml whisky
un praf de sare

Vezi și: Cum faci cea mai PUFOASĂ OMLETĂ. Rețeta perfectă pentru micul dejun

Cum se prepară

Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă de 23 cm lungime cu hârtie de copt şi unge-o apoi cu unt. Separă cu grijă albuşul de gălbenuş. La baine-marine, topeşte ciocolata cu untul nesărat, amestecând continuu, potrivit retete.acasa.ro. Când este gata, lasa-o deoparte să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Într-un vas încăpător, mixează gălbenuşurile cu zahărul brun timp de trei minute, sau până când obţii o compoziţie, fină şi cremoasă. Adaugă vanilia şi toarnă treptat amestecul de ciocolată preparat anterior. Încorporează apoi făina de migdale şi adăugă o lingură de whisky.

Într-un alt bol, bate albuşurile cu un praf de sare, până obţii o spumă tare. Încorporează, apoi, albuşurile în compoziţia preparată anterior, folosind mişcări circulare, pentru ca aluatul să rămână pufos. Pune compoziţia în tavă şi coace prăjitura timp de 45-55 de minute. Când este gata, las-o să se răcească.

Vezi și: Prăjitura Dalia. REȚETA pentru un DESERT fabulos. O bunătate în POST!

Între timp, prepară crema. Într-o oală pentru prepararea sosurilor, pune zahărul alb şi lasă-l să se topească. Când devine auriu, ia oala de pe foc şi lasă zahărul să se răcească puţin. Adaugă untul, smântâna, whisky şi un praf de sare. Găteşte totul la foc mic timp de 5-10 minute. Adaugă apoi cicolata de menaj şi amestecă încontinuu, până când se topeşte. Lasă crema să se răcească.

Taie blatul în jumătate şi toarnă jumătate din cantitatea de cremă. Adaugă cealaltă jumătate de blat şi acoperă prăjitura cu restul de cremă. Ornează prăjitura cu fulgi de migdale sau fulgi de ciocolată. O poţi servi ca atare sau alături de o cupă de îngheţată de vanilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel