Toamna și iarna, parcă mai mult ca în alte perioade ale anului ni se face un dor nebun de prăjiturile de casă. După ce în vară v-ați refăcut stocul de dulcețuri și gemuri, iar borcanele din sezoanele trecute au scăpat încă neconsumate, nu intrați în panică, le puteți da o altă șansă de a vă bucura.
Mai exact, să le folosiți pentru o prăjitură care să vă ducă cu gândul la copilărie și la deserturile bunicii: prăjitura cu aluat răzuit și gem. Este ușor de făcut, se poate păstra mai multă vreme, dar mai ales, este foarte gustoasă.
Ingrediente:
-2 ouă
-2-3 pahare făină (300-450 g)
-200 g unt sau margarină/unt
-1 pahar zahăr (200 g)
-vanilie, un vârf de cuțit
-1 linguriță praf de copt
-150-200 g dulceață sau gem.
Mod de preparare:
1.Puneți într-un bol untul topit
2.Adăugați zahărul, ouăle și vanilia. Amestecați bine.
3.Cerneți făina și amestecați-o cu praful de copt. Apoi puneți-o peste compoziția cu unt și faceți aluatul.
4.Împărțiți aluatul în două părți. O bilă din aluat dați-o la congelator pentru o oră.
5.Pe tavă întindeți cealaltă parte din aluat. Deasupra puneți dulceața sau gemul.
6.Scoateți bila de aluat din frigider și dați-o prin răzătoare deasupra la dulceață/gem.
7.Puneți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 25 de minute.
Poftă bună!
Citește și: Tortul studențesc, dulcele de ciocolată. Se prepară foarte ușor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News