Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Prăjitura Cornelia, fără coacere. Alegerea perfectă într-o zi de weekend. Gust de neegalat!

Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"
Sursa foto: captură video YouTube "Delicatese"

Prăjitura Cornelia este ideală pentru weekend, mai ales dacă vei avea musafiri. Nu este complicat de preparat și nu ai nevoie de cuptor. Iată rețeta.

Ingrediente blat:

- biscuiţi 800 g

- fulgi de cocos 5 linguri

- Nutella/Finetti 7 linguri

- unt 100 g

- frişcă lichida 150 g

Ingrediente cremă de vanilie:

- lapte 1,2 l

- zahăr 240 g

- gălbenuşuri 3 buc

- amidon (de porumb) 130 g

- unt 120 g

- esenţă de vanilie 1 linguriță

- zahăr vanilat 3 plicuri

- sare

Ingrediente glazură:

500 g ciocolată Nestle pentru gatit-

- frişcă lichida 300 ml

Cum se prepară

 

Biscuiţii trebuie mărunţiţi în robotul de bucătărie sau manual. Amestecaţi apoi într-un castron biscuiţii cu fulgii de cocos, scrie delicatese.net. Într-un castron separat amestecaţi crema de cicolată cu frişca lichidă şi untul. 

Turnaţi compoziţia peste biscuiţi şi amestecaţi bine. Într-o tavă de aprox 24 de cm puneţi hârtie de copt şi turnaţi amestecul de biscuiţi. Întindeţi uniform folosind o lingură. Într-o cratiţă puneţi laptele rece, zahărul, amidonul, gălbenuşurile (amestecate în prealabil cu telul), zahărul vanilat şi un praf de sare. Puneţi cratiţa pe foc mic şi amestecaţi să nu se lipească. Când compoziţia s-a îngroşat luaţi de pe foc.

Într-un castron separat bateţi untul până se face spumă şi încorporaţi apoi treptat crema. Adăugaţi esenţa de vanilie şi amestecaţi bine. Puneţi crema de vanilie peste blatul de biscuiţi şi uniformizaţi folosind o spatulă.

Prepararea glazurii de ciocolată: rupeţi ciocolata în bucăţele mici şi amestecaţi cu frişca lichida. Apoi, puneţi la topit la bain marie până se înmoaie de tot.

Lăsaţi crema obţinută la răcit şi apoi întindeţi peste crema de vanilie. Tava se dă la rece circa 3-4 ore să se întărească bine, apoi se poate tăia şi servi.

Cei de la "Delicatese" au explicat rețeta pas cu pas:

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.24
YesMy