Belobreasca este o prăjitură sârbească ușor de făcut. Iată cum se prepară această rețetă...
Ingrediente
BLAT (toate cantităţile x 2 pentru două foi identice):
- 5 albuşuri
- 100 gr zahăr
- 100 gr nucă măcinată
- 1 lingură făină
CREMA:
- 10 gălbenuşuri
- 10 linguri zahăr
- 2 budinci vanilie
- 500 ml lapte
- 250 gr margarină/unt
- 100 g stafide
- 200 g Nutella
ORNAT: frişcă
Cum se prepară
Ingredientele pentru blat se amestecă toate şi se fac două foi. Se coc la foc mic. 10 gălbenuşuri se amestecă cu 10 linguri zahăr, pe aburi. 2 budinci vanilie se fierb în 500-750 ml lapte (mai puţin decât scrie pe plic) + 4,5 linguri zahăr. Într-un vas înalt se pune 250 grame margarina sau unt (un pachet + ¼ din altul) şi se tot adăugă încet câte o lingură din fiecare din cele două creme de mai sus, după ce s-au răcit, amestecând continuu cu mixerul.
Crema obţinută se împarte în două: într-o jumătate se pun 100 gr stafide, iar în cealaltă 200 gr Nutella. Între cele două foi se pune crema cu Nutella, iar sus cea de vanilie. Peste această din urmă, se pune frişcă. Se ţine la rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu