Dacă dorești să-ți bucuri prietenii și familia, dar ai rămas în pană de idei, iată o rețetă grozavă pe care o poți pregăti în doar 10 minute.
Prăjitura 12 linguri poate fi preparată chiar și de către copii. Tot ce trebuie să faci este să știi să numeri până la 12 și să ai o lingură.
Nu este nevoie să petreci ore întregi în bucătărie pentru a-ți surprinde familia sau oaspeții. Poți pregăti un desert simplu, rapid și delicios, cu care îi vei cuceri pe cei dragi.
Prăjitura 12 linguri are aromă de lămâie și poate fi consumată ca desert după o cină cu prietenii. Conține puțin zahăr și poate fi consumată și de cei care țin la siluetă. În plus, și copiii pot să te ajute fără să facă mizerie în bucătărie sau să se plictisească.
Lasă ușa cuptorului cu microunde deschisă, două minute, după utilizare. Iată explicația
Desertul are doar 190 de calorii. De asemenea, poți adăuga, în aluat, mentă, vanilie, portocale sau ciocolată neagră, dacă nu-ți place lămâia.
Iată rețeta acestui desert ușor și rapid de pregătit, cu care îți vei impresiona și încânta oaspeții!
Timp de preparare -10 minute, timp de gătire - 40 de minute, timp total - 50 de minute, porții - 8, calorii - 190 (dacă folosești cu îndulcitor) și 240 (dacă folosești cu zahăr brun).
Ingrediente:
3 ouă,
suc de lămâie + coaja rasă de la o lămâie,
1 linguriță de praf de copt,
puțină sare,
12 linguri de zahăr brun sau 12 lingurițe de îndulcitor, cum ar fi precum stevia,
jumătate de pahar de ulei de floarea soarelui,
2 pahare de făină,
jumătate de pahar de apă la temperatura camerei.
După ce ai pregătit toate ingredientele, iată modul de preparare a desertului. Pornește cuptorul și setează temperatura la 180 grade. Unge cu ulei o formă de copt, cu diametrul de 20 cm.
Bate ouăle cu îndulcitorul sau cu zahărul brun până vei obține un amestec spumos. Adaugă coaja și zeama de lămâie.
Biscuiți cu brânză: o rețetă ușoară pentru un aperitiv perfect
Completează aluatul cu un praf de sare și ulei. Acum începe să adaugi făina cernută și amestecă bine. În timp ce amesteci, toarnă suficientă apă pentru ca aluatul să fie omogen. Aluatul se pune în tava de copt și se gătește în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute.
Verifică cu o scobitoare dacă prăjitura este coaptă. Este indicat să lași prăjitura să se răcească înainte de servire.
Deasupra poți adăuga frișcă sau fructe proaspete. De asemenea, poți unge suprafața prăjiturii cu smântână dulce. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu