EXCLUSIV  Postul Paștelui 2021: Ciorbă de legume acrită cu pastă de corcodușe și mâncare de praz cu măsline, rețete de Cezar Osiceanu

Pentru Postul Paștilor: Ciorba de legume acrită cu pastă de corcodușe si mâncare de praz cu măsline, de Cezar Osiceanu
Pentru Postul Paștilor: Ciorba de legume acrită cu pastă de corcodușe si mâncare de praz cu măsline, de Cezar Osiceanu

Pilotul Cezar Osiceanu vă ajută cu idei de mâncare de post. De această dată, vă propune ciorbă de legume acrită cu pastă de corcodușe și mâncare de praz cu măsline. Poftă bună!

”Am intrat în Postul Paștilor alături de un criminal notoriu, Covid-19 și niște comentarii de genul Clotilde Armand cu privire la religie, așa că sigur ni s-a făcut foame! De ce? Păi pentru că citând celebra expresie folosită pentru prostirea omenirii și anume “un grup de cercetători” generic denumiți și nu și numiți s-ar fi constatat că atunci când se ascultă prea multe lucruri negative, minciuni și prostii pe bandă rulantă ,cică ți se face foame! O fi așa, n-o fi așa rămâne de văzut! Gata acum cu filozofia apologiilor prostiilor unora și altora dintre aleșii poporului român și hai la treabă!

Avem nevoie de:

- 4-5 fire de praz proaspăt

- 2-3 morcovi proaspeți 

- o țelina mică și o albitură 

- 5-6 ciuperci proaspete 

- 200-300 gr de măsline negre

- 2 dovlecei de primăvara 

- 2 ardei grași verzi

- 1 ardei gras roșu 

- ceva capere, o lămâie

- un pahar de vin alb parfumat 

- pastă de corcodușe 

- suc de roșii 

- leuștean, pătrunjel, mărar proaspăt.

 
Călim separat în tigaia de teflon - morcovii, țelina și albitura tăiate pătrățele - ardeiul gras roșu și verde tăiat cubulețe - ciupercile tăiate mărunt. Azi vom juca la “dublu” pentru scurtarea la maxim a timpului de pregătire, așa că vom lua o oală pentru ciorbă și o cratiță pentru mâncare.

În ele punem:

1. Pentru ciorbă - cubulețele călite de morcovi, țelină, albitură, ardei verde și roșu. Peste ele aruncăm un praz tăiat rondele și le mai lăsăm un pic împreuna la foc potrivit amestecând continuu pentru ca să nu se lipească. Când sunt toate moi, turnăm apă și lăsăm să fiarbă. Când morcovul este fiert aproape, punem în oală dovleceii cei primăvăratici tăiați cubulețe. Adăugăm pasta de corcodușe, piper, boia după gust. În castron însă neapărat leuștean și pătrunjel proaspăt la greu!

2. Pentru mâncarea de praz: Luăm prazul tăiat rondele potrivit de groase și le călim la foc potrivit. Turnăm ciupercile călite împreună cu o lingură două de cubulețe de morcovi, albitură, țelina călite și le amestecăm pentru omogenizare. Turnăm paharul de vin alb parfumat și completăm cu un pic de zeamă din oala de ciorbă lăsând să fiarbă încet.

După 5-10 minute de fiert, punem măslinele și o lămâie tăiată felii. Cu circa 2 minute înainte de a stinge focul, punem mirodenii după gust (piper, boia) și adăugăm caperele. După ce stingem focul, luăm oală și o punem 10 minute la cuptor, apoi o scoatem și punem muuultă da’ muultă verdeață proaspăta și e gata! 


Mirosul superb, gustul aşişderi și porunca lui Dumnezeu, toate la voi în farfurie! Poftă mare!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

2. -imagine fara descriere- (pentru-postul-pastilor-ciorba-de-legume-acrita-cu-pasta-de-corcoduse-si-mancare-de-praz-cu-masline--de-cezar-osiceanu_16404100.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel