EXCLUSIV  Porc de Spania - 85 euro. Ajutor de stat pentru porc și pui

Porci
Porci

Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor, a oferit detalii într-un interviu acordat DC News despre un proiect care va face ca România să poată acoperi, din producţia proprie, tot necesarul de porci, program care va duce, totodată, şi la scăderea preţului la care sunt comercializaţi, acum, purceii de 25 de kg. 

"Pentru prima data în România, am început acest program împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, în care am solicitat ajutor de stat pentru două sectoare în mare deficit: sectorul de creştere de pui şi porc. Pentru pui 90% din puii de o zi îi importăm din diferite state ale UE, iar pentru porc, importăm 55% din porcii de 25 de kg. (…) S-a aprobat suma de 360 de milioane de euro pentru porcine şi 240 de milioane de euro pentru sectorul de pasăre, pe o perioadă de trei ani.

La porc am făcut o analiză: câte locuri de cazare de porc gras avem noi? Astăzi avem 4,5 milioane de locuri. Din aceste locuri acoperim consumul intern cu porc din producţie românească jumătate din piaţă. Deci trebuie să construim ferme în care să cazăm 100.000 de scroafe. N-am mai inventat roata ci ne-am luat după sistemul celor din Spania care produc 55 de milioane de porci.

Cele 100.000 de scroafe ne vor permite să facem minimum 2,5 milioane de purcei şi să acoperim necesarul. Nu vor putea accesa acest proiect decât cei aflaţi într-o formă asociativă.

Şi aşa am acoperit tot. Preţul de cumpărare al unui purcel este astăzi de 82-85 de euro. Produs aici va fi 50-55 de euro. Şi dacă înmulţim 80 de euro cu 2,5 milioane de porci, să vezi câţi bani dăm pentru porci aduşi de afară şi vezi cât câştigăm din toate punctele de vedere.  Are de câştigat toată lumea", a explicat Adrian Rădulescu.

Detalii în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel