Pokemon Go atrage un număr impresionant de jucători

Zeci de mii de fani ai jocului Pokemon Go au invadat joi un parc din nordul Taiwanului, în încercarea de a captura numărul maxim de creaturi virtuale care populează acest joc pentru telefonul mobil bazat pe realitatea augmentată, potrivit AFP.

În oraşul Newtouri Taipei a fost amenajată o zonă Safari Pokemon Go, care va rămâne deschisă timp de patru zile şi unde sunt aşteptaţi jumătate de milion de participanţi. Acest joc a înregistrat un succes planetar imediat după lansarea sa, în 2016, anul în care Pokemon Go a fost şi cea mai populară sintagmă căutată pe motorul online Google.

Principiul jocului constă în capturarea, cu ajutorul smartphone-ului, a unor creaturi virtuale ascunse în lumea reală şi care apar pe ecran datorită tehnologiei realităţii augmentate. 'Putem evada din oraş şi să vedem creaturile pe care le putem prinde. Este o modalitate de petrecere a timpului liber, dar este şi un mod de a face exerciţii fizice', a explicat Chuang Jung-chung, un pensionar de 66 de ani, venit împreună cu soţia şi un alt cuplu pentru a lua parte la vânătoarea de pokemoni. Printre creaturile căutate, se numără Scarhino, care seamănă cu un scarabeu-rinocer, sau Zarbi, care seamănă cu o literă din alfabet dotată cu un ochi.

Pokemon Go a fost apreciat de anumite voci ca o modalitate de a motiva persoanele în vârstă să fie mai active. Kaori Nishijima nu a ezitat să călătorească de la Tokyo, în speranţa de a prinde creaturi virtuale în Taiwan. 'Joc mult în Japonia. Cred că este benefic pentru sănătate (...), pentru că puteţi juca şi merge în acelaşi timp', a explicat pentru AFP cea care n-a ezitat, în ciuda temperaturilor ridicate, să îmbrace pelerina Pikachu. Anul trecut, prima ediţie a safari-ului anual Pokemon Go a avut loc într-un parc din Tainan, în sud, atrăgând peste o jumătate de milion de pasionaţi timp de trei zile. În Taiwan se înregistrează cel mai mare procent de jucători din lume, a declarat Hikaru Ray Adachi, directorul general al companiei Niantic, dezvoltatorul jocului, deţinut de o filială a gigantului japonez Nintendo. 'Pentru Pokemon şi Pokemon Go, Taiwanul este foarte important', a explicat el, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel