Poale-n brâu. Rețeta tradițional moldovenească

Cine poate refuza o porție delicioasă de "Poale-n brâu"? Nimeni, cu siguranță. Iată cum se prepară după rețeta tradițional moldovenească.

Ingrediente pentru aluat 

700 grame de făină
250 ml de lapte cald
25 grame de drojdie
3 ouă
50 gr unt topit
100 gr zahăr
1 praf de sare
coaja rasă de la o portocală

Ingrediente pentru umplutură 

250 grame branză de vaci
150 grame de zahăr
2 ouă
2 linguri de gris
coaja rasă de la o portocală
1 plic de zahăr vanilat
1 praf de sare
70 grame de stafide
1 gălbenus de ou + 50 grame de zahăr

Cum se prepară "Poalele în brâu"

Poale în brâu moldovenești. Rețetă tradițional românească. Se cerne făina într-un bol, şi se face un cuib în mijloc. Se pune drojdia cu o lingură de zahăr în mijloc peste care se toarnă laptele cald, scrie delicatese.ro. Se lasă 2 minute după care se amestecă. După ce se omogenizează puţin se adaugă ouăle, zahărul, sarea, coajă de portocală şi untul topit.

Poale în brâu moldovenești. Rețetă tradițional românească. Se frământă până se ajunge la o consistentă tare, dacă incă se mai lipeşte de mâini mai adăugaţi putină faină. Se acoperă cu folie şi se lasă la dospit într-un loc cald pentru 2 ore.

Poale în brâu moldovenești. Rețetă tradițional românească. Brânza de vaci, bine stoarsă de apă se amestecă cu coajă de portocală rasă, ouăle, stafidele, grişul, zahărul vanilat, praful de sare şi zahărul tos. Se lasă la frigider până dospeşte aluatul. Aluatul se întinde în foaie de aprox 3-4 mm , se taie pătrate cam de 10 cm x 10 cm .

Poale în brâu moldovenești. Rețetă tradițional românească. În mijlocul pătratelor se pune câte o linguriţă de umplutură şi se strâng bine colţurile şi marginile pentru a nu se desface la coacere. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puteţi să vă umeziţi degetele cu puţină apă ca să lipiţi bine colţurile.

Poale în brâu moldovenești. Rețetă tradițional românească. Se amestecă gălbenuşul de ou cu 50 grame de zahăr şi se unge înainte de a se da la cuptor pentru 20-30 de minute la 190 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel