Pleșoianu a răbufnit pe Facebook după ce a fost ”certat” de 10 ONG-uri

Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu

Zece organizații solicită, într-o scrisoare, respingerea propunerii legislative pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, inițiată de Liviu Pleșoianu, care a transmis ulterior un mesaj pe contul lui de Facebook.

„10 ONG-uri mă ceartă că vreau să introduc în legislația... ONG-urilor un articol pe care ei îl consideră foarte periculos, dar pe care n-aș avea cum să-l introduc eu având în vedere că el deja există, săracul, de... 19 ani, 4 luni și 4 zile! ...Doamne ferește!”, a scris Liviu Pleșoianu pe Facebook, luni, 3 iunie.

„Duminică, 2 iunie 2019, 10 ONG-uri (puteau fi 9 sau 11, dar nu mai dădea la fel de bine în titluri...) au trimis către Senat și către presă o scrisoare. În scrisoare, eminențele cenușii ale societății civile românești, acești vajnici luptători pentru dreptate, libertate, democrație și, în general, pentru tot ce sună bine, se declară „consternați" de faptul că a trecut de comisia juridică unul dintre proiectele mele legislative referitoare la ONG-uri. Este, evident, un „atac la societatea civilă", iar Pleșoianu vrea să „restrângă spațiul de acțiune civică și libertățile fundamentale ale cetățenilor".

(...) Cu alte cuvinte, niște... ONG-uri mă ceartă că vreau să introduc în legislația... ONG-urilor un articol pe care îl consideră foarte periculos, dar care există deja de aproape... 20 de ani!

Cu alte cuvinte, de aproape 20 de ani, marile ONG-uri semnatare HABAR N-AU ce scrie în actul normativ în baza căruia chiar ele funcționează! ...Doamne ferește!”, a scris Pleșoianu în mediul online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel