EXCLUSIV  Plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă. Răspunsul DNA

Roxana Neagu / 28 noi 2019 / 09:16 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă FOTO Agerpres / EPA
Viorica Dăncilă FOTO Agerpres / EPA

DNA a răspuns pentru DCNews în urma afirmațiilor conform cărora o plângere a fost depusă la DNA, în 15 noiembrie, împotriva Vioricăi Dăncilă. 

Înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale, în spațiul public, a apărut informația că Viorica Dăncilă urmează să fie chemată la DNA. Direcția Națională Anticorupție a negat prin următoare dezmințire: ”Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE.”

Viorica Dăncilă a afirmat că informația a fost pe jumătate falsă: ”După turul I, pe 15 noiembrie, a fost depusă o plângere împotriva mea. Deci, ceea ce a spus DNA a fost că nu mă cheamă mâine, dar nu că nu mă va invita luni, marți sau peste o perioadă de timp. Nu mă va chema la DNA, dar de invitat la DNA în urma acestei plângeri, cu siguranță că mă va invita”. 

Răspunsul DNA

 

DCNews a trimis o solicitare către DNA cu privire la această anchetă penală. Întrebările au fost dacă există o anchetă penală ce are la bază un denunț în 15 noiembrie care o vizează pe Viorica Dăncilă sau presupuse fapte ale acesteia, care sunt faptele invocate. 

DNA a răspuns că nu poate furniza niciun fel de informații despre ”existența sau inexistanța unei cauze” care să privească aspectele din cerere, invicând articolul ”

DNA a răspuns în felul următor: ”Comunicarea de informaţii privind stadiul actelor de cercetare reprezentanţilor mass-media poate fi făcută numai după ce există suspect în cauză...”.

Astfel, dacă există un astfel de dosar in rem, DNA transmite că nu poate da informații despre stadiul actelor de cercetare în cazul în care, la momentul solicitării, nu există un suspect în cauză. 

De asemenea, DNA nu a putut da un răspuns de infirmare sau confirmare a afirmației publice potrivit căreia un denunț sau o plângere a fost depusă în 15 noiembrie 2019, conform afirmației Vioricăi Dăncilă, precizând că datele nu sunt publice. 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24