Plan național boli rare. Implementarea, analizată la Conferinţa Europlan 2017

boli rare
boli rare

Modul în care a fost implementat în ţara noastră Planul naţional de boli rare, partea Strategiei de sănătate din 2014, va fi analizat la Conferinţa Europlan 2017. Se va desfăşura, în perioada 16 - 17 noiembrie, la Zalău, cu participarea a circa o sută de specialişti în domeniu, au informat organizatorii evenimentului.

”Conferinţa Europlan o organizăm pentru a monitoriza implementarea Planului naţional de boli rare în România. Practic, urmărim să vedem ce anume din ceea ce există în plan s-a realizat şi ce mai este de făcut. Primul Plan naţional de boli rare a fost semnat în 2008, ulterior el a intrat în Strategia naţională de sănătate în 2014 şi practic de atunci vom monitoriza ce s-a întâmplat”, a declarat preşedintele Alianţei Naţionale pentru Boli Rare România (ANBRaRo), Dorica Dan, pentru Agerpres. 

Vor fi prezente circa o sută de persoane, din partea Ministerul Sănătăţii, a Ministerul Muncii şi Agenţiei Naţionale a Medicamentelor, coordonatorii centrelor de expertiză care au fost acreditate în România şi participă la reţele europene de referinţă, autorităţile locale, organizaţiile de pacienţi.

[citeste si]

”În ceea ce priveşte centrele de expertiză, vom discuta mai ales pe partea de expertiză, pentru că au fost acreditate câteva, dar se continuă acreditarea. Vrem să vedem cum putem colabora, cum putem lucra împreună la nivel naţional şi european”, a spus Dorica Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel