Plăcintă cu mere, preparată într-o tigaie. Este gata rapid și are doar 160 de calorii

Plăcintă cu mere, preparată într-o tigaie. Este gata rapid și are doar 160 de calorii. Sursa - Pexels
Plăcintă cu mere, preparată într-o tigaie. Este gata rapid și are doar 160 de calorii. Sursa - Pexels

Vrei să gătești o plăcintă bună cu mere, dar nu poți folosi cuptorul? Este simplu: o poți găti direct în tigaie. 

Rețeta de plăcintă cu mere în tigaie se face foarte ușor și rapid. Delicioasă și ușoară, această plăcintă va deveni desertul preferat al întregii familii. În plus, va fi perfect chiar si pentru cei care nu pot exagera cu dulciurile.

Iată ingredientele pentru 8 porții a câte 160 de calorii fiecare:

Pentru umplutură:

1 lingură de zahăr,

sucul de la jumătate de lămâie,

stafide,

un măr.

Pentru blat:

8 grame praf de copt,

2 linguri de zahăr, 

200 ml lapte,

2 linguri de ulei,

8 grame de zahăr vanilat,

1 ou,

160 de grame de făină,

sare.

Pentru decor:

dulceață de caise,

migdale.

 

Metoda de preparare

 

În primul rând, tăiați mărul în jumătate îndepărtați miezul și apoi tăiați-l în felii. Stropiți feliile de măr cu zeamă de lămâie.

Acum e momentul să faceți aluatul. Într-un castron mare puneți oul, adăugați  zahărul, un praf de sare și zahărul vanilat.  Apoi lucrați ingredientele cu un tel de mână până obțineți un amestec spumant. Turnați uleiul vegetal și amestecați din nou. Apoi integrați laptele.

Ardei umpluți cu brânză și legume, o idee excelentă pentru o cină cu prietenii

Puneți făina și continuați să amestecați cu telul până când nu mai sunt cocoloașe. La final integrați și praful de copt. Când aluatul este gata, asamblați plăcinta.

Pe fundul unei tigăi se presară zahăr și se așează feliile de mere, suprapunându-le puțin una peste alta.

Apoi adăugați stafidele și acoperiți totul cu aluatul. Rămâne doar să puneți un capac și să aduceți tigaia la aragaz. Gătiți la foc mic pentru puțin sub jumătate de oră. După aproximativ 25 de minute, întoarceți plăcinta cu susul în jos și mai gătiți-o încă 5 minute, la foc încet. 

Odată ce plăcinta este gata, se transferă pe o farfurie plată și se unge cu dulceață de caise și se decorează cu migdalele prăjite și tocate în prealabil. Poftă bună!

 

BONUS. Cum să faci batoane energetice acasă: sunt sățioase și sănătoase

 

Batoanele energizante pot fi o opțiune excelentă pentru o gustare atunci când este pe drum sau când nu există nicio modalitate de a servi o masă completă. 

Aceste batoane se fac simplu, nu ocupă mult spațiu în dulap, dar sunt capabile să ne furnizeze energia de care avem nevoie.

Cum să fac batoane energetice din produse disponibile? Cele mai populare ingrediente sunt fulgii de ovăz, fructele uscate, nucile, mierea. De asemenea, puteți adăuga ciocolată, nucă de cocos, legume sau fructe.

Batoane cu fructe uscate. Ingrediente și modul de preparare

stafide  - 100 de grame,

curmale - 100 de grame,

 fulgi de ovăz - 100 de grame,

 nuci și semințe -  100 de grame,

suc de portocale - 100 de ml.

Înmuiați fructele uscate timp de 10-15 minute în apă caldă și îndepărtați-le sâmburii. Mixați într-un blender fructele uscate până la omogenizare, apoi fulgii de ovăz, iar la final - nucile și semințele.  

Se amestecă toate ingredientele, se adaugă sucul de portocale. Compoziția obținută se pune pe o tavă de copt, acoperită cu hârtie pergament. Întindeți compoziția într-un dreptunghi  cu grosimea de cel mult 2 cm. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 C timp de 20-30 de minute. La final, tăiați dreptunghiul în 10 părți.

Cel mai bun smoothie pentru sănătate și frumusețe. Ingredientul principal este pătrunjelul

Batoane cu ciocolată și stafide. Ingrediente și modul de preparare

ciocolată neagră tare - 100 de grame,

nuci - 100 de grame, 

stafide - 50 de grame,

curmale - 250 de grame, 

fulgi de ovăz  - 300 de grame, 

miere - 2 linguri,

merișoare sau alte fructe de pădure uscate - 50 de grame.

Puneți fulgii de ovăz pe o foaie de copt și uscați-i în cuptor la 170 de grade timp de 10 minute. Ulterior, dați-i printr-un blender. Tocați nucile și ciocolata într-un blender. Adăugați și curmalele fără sâmburi. Se amestecă toate ingredientele.

Acoperiți o tavă de copt cu folie alimentară. Se pune amestecul și se formează un dreptunghi cu o grosime de 2 cm grosime. Se da la congelator pentru 20 de minute. Tăiați dreptunghiul în multe batoane.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel