Plăcintă cu mere. Este atât de delicioasă și cremoasă, încât o vei face mereu. O felie are 180 de calorii

Plăcintă cu mere. Este atât de delicioasă și cremoasă, încât o vei face mereu. O felie are 180 de calorii. Sursa foto: freepik.com
Plăcintă cu mere. Este atât de delicioasă și cremoasă, încât o vei face mereu. O felie are 180 de calorii. Sursa foto: freepik.com

Pentru un mic dejun mai special, mai ales când trebuie să te trezești devreme, o felie bună de plăcintă cu mere este perfectă pentru a-ți începe frumos ziua. 

Cu siguranță acesta este un desert foarte sănătos și ușor, perfect și pentru cei care urmează o dietă săracă în calorii și doresc să se mențină în formă.

Mai mult decât atât, mărul este un fruct care aduce multiple beneficii organismului și, din acest motiv, ar trebui consumat regulat.

Încearcă această salată și vei uita de cea de boeuf pentru totdeauna. Este delicioasă

Timp de preparare -  20 de minute, timp de gătire - 30 de minute, timp total -  2 ore și 20 de minute, porții -  10 felii, calorii -  180 pe felie.

Ingredientele de care ai nevoie:

170 grame de făină,

70 grame de unt,

8 grame praf de copt,

2 linguri de îndulcitor cu stevia (sau alternativ 3 linguri de zahăr obișnuit),

3 mere,

1 ou,

1 lingură de esență de portocale,

1 pumn de migdale feliate.

zahăr pudră pentru decor.

Pentru mere:

30 grame de unt,

1 lingură de îndulcitor cu stevia (sau 2 linguri de zahăr obișnuit),

Pentru cremă:

250 ml lapte,

1 linguriță de îndulcitor cu stevia (sau 2 lingurițe de zahăr obișnuit),

2 linguri de amidon de porumb,

1 gălbenuș.

 

Rețeta, pas cu pas

Începe cu crema. Se toarnă laptele într-o cratiță, se adaugă îndulcitorul de stevie (sau zahărul) și amidonul de porumb și se amestecă cu un tel. Se introduce gălbenușul, se amesteca din nou, se aprinde focul și se amestecă cu grijă până se îngroașă. Crema gata se lasă să se răcească.

Pizza delicioasă, cu puțini carbohidrați: o felie are doar 190 de calorii

Pune făina într-un bol, adaugă stevia (sau zahărul), sarea, praful de copt, esența de portocale și untul și amestecă bine. Acum încorporează oul și frământă până obții un aluat neted și moale. Împarte aluatul în două părți egale, învelește-le în hârtie de copt și dă-le în frigider să se odihnească 1 oră.

Între timp, curăță merele și taie-le în felii subțiri. Feliile de mere se pun într-o tigaie antiaderentă, se asezonează cu stevie (sau zahăr) și unt și se caramelizează.

O formă de copt rotundă de 22 cm, cu o balamale, se tapetează cu pergament. Prima bucată de aluat se dă prin răzătoare și se întinde pe fundul tăvii. Deasupra întinde un strat de mere, apoi un strat de cremă.

Sos parfumat din fructe de pădure, excelent pentru friptură

Acoperă crema cu cea de-a doua parte de aluat, care, de asemenea, se dă prin răzătoare. La final, se decorează cu migdalele feliate.

Plăcinta se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute, la o temperatura de 180°C. La sfârșit plăcinte se dă în frigider pentru 30 de minute, se presară cu zahăr pudră și se servește pe masă. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel