Dacă doriți să serviți o pizza făcută în casă, această rețetă vă vine în ajutor.
Această pizza se prepară simplu și rapid. Pentru asta trebuie doar să amestecați toate ingredientele și să o coaceți în cuptor. În 15 minute, pizza va fi gata.
Ingrediente pentru blat:
1 ou,
2 linguri de făină,
2 linguri - smântână,
sare.
Pentru sos:
50 grame de ketchup
1 linguriță de muștar,
piper după gust.
Pentru umplutură:
100 grame de șuncă,
100 grame de cașcaval,
crenguțe de busuioc.
Pentru blat, amestecați într-un castron oul, smântâna, sarea și făina. Aluatul trebuie să aibă o consistență cremoasă, dar nu foarte lichidă. Între timp, într-un recipient separat, pregătiți sosul amestecând ketchup-ul și muștarul.
Sparanghel delicios, gata în trei minute: iată cum poți prepara un mic dejun sănătos și sățios
Apoi ungeți tava de copt cu ulei și turnați aluatul. Întindeți ușor sosul deasupra și distribuiți-l pe toată forma, încercând să nu-l amestecați cu aluatul. Se toarnă umplutura și se presară cu cașcaval. Pizza se coace în cuptor la 220°C, timp de 10-15 minute.
Această pizza are un mic secret: o puteți găti și într-o tigaie obișnuită, pe aragaz. Pentru acest lucru, turnați aluatul într-o tigaie rece, unsă cu ulei, puneți ingredientele deasupra, acoperiți-o cu un capac și gătiți-o timp de 10-15 minute. Poftă bună!
Indiferent de vârstă, aproape tuturor oamenilor le place pizza. Acest fel de mâncare, de renume mondial, poate fi preparat acasă, folosind ingredientele din frigider.
făină - 2 pahare,
drojdie uscată - 2 lingurițe,
un ou,
apă caldă - 100 grame,
zahăr - 1 linguriță
sare - 0,5 linguriță,
ulei vegetal - 2 lingurițe.
Se toarnă zahărul și drojdia într-un pahar cu apă caldă, se amestecă până se dizolvă. Într-un castron separat, amestecăm făina, oul, sarea și uleiul vegetal. Se toarnă apă cu drojdia în bolul cu făină și se amestecă până se omogenizează. Frământăm un aluat moale și ușor lipicios. Mai multă făină poate fi adăugată la nevoie.
Clătite din cartofi, fără făină: o rețetă copioasă dintr-un minim de produse
Lăsăm aluatul timp de 20 de minute, apoi formăm bile și întindem foi subțiri. Ungem foile de blat cu sos de roșii și așezăm umplutura preferată. Blatul de pizza se pune pe o tavă de copt, unsă cu ulei vegetal și se coace 20 de minute, la 180 de grade.
Cel mai bine ar fi să folosim făină din grâu dur, care trebuie cernută de mai multe ori.
Clătite din cartofi, fără făină: o rețetă copioasă dintr-un minim de produse
De obicei pizza se unge cu ketchup sau alt sos de roșii, iar apoi totul depinde de imaginația ta și de produsele din frigider. Iată câteva combinații delicioase:
roșii + busuioc + brânză mozzarella;
ceapă + roșii + măsline + cârnați picanți + brânză;
ciuperci + pui + roșii + porumb + brânză;
pui + salam + ananas + brânză;
salam + ardei +măsline + roșii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu