Pizza de casă. Cea mai bună rețetă. Gust savuros!

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Pizza de casă. Cea mai bună rețetă.  Dacă ți-e dor de gustul pizzei de casă, poți trece la treabă. Poți folosi această rețetă.

Ingrediente pizza de casă

Pentru aluat:

- 400 g făină albă
- o cană cu apă călduţă
- drojdie proaspătă 25 g (sau uscată 2 pliculeţe)
- jumătate de cană cu apă călduţă pentru a dizolva drojdia
- un ou
- 2 linguri zahăr
- 3 linguri ulei de măsline (puteţi folosi şi ulei de floarea soarelui)
- jumătate linguriţă sare

Vezi și: Glazură oglindă pentru prăjituri. Cum o faci cât mai lucioasă

Restul ingredientelor

- o cană cu pastă de tomate
- o linguriţă oregano uscat
- o lingură ulei de măsline
- o lingură zahăr
- sare, piper
- salam uscat (aproximativ 500 g)
- un ardei roşu
- 5 ciuperci de mărime medie
- 4 - 5 roşii
- o conservă de porumb

Vezi și: Cartofi gratinați. Cum se fac: rețeta

Cum se prepară pizza de casă

Pizza de casă. Cea mai bună rețetă. Dizolvaţi drojdia în apă călduţă şi lăsaţi-o deoparte pentru 10 minute. Într-un bol, amestecaţi oul, sarea, zahărul, apa şi uleiul. Adăugați şi drojdia dizolvată. Începeţi să puneţi făina şi să frământaţi aluatul.

Pizza de casă. Cea mai bună rețetă. La început, puneţi o cantitate mai mare, dar nu toată făina, şi frământaţi, potrivit petichef.ro. În timp ce frământaţi, adăugaţi făina puţin câte puţin, până aluatul devine elastic şi nu se mai lipeşte de mâini. Ungeţi bolul cu ulei şi puneţi aluatul.

Pizza de casă. Cea mai bună rețetă. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l să crească până îşi dublează volumul, într-un loc călduţ. Într-o cratiţă, puneţi pasta de tomate. Puneţi uleiul, oregano şi zahărul. Condimentaţi şi lăsaţi să dea în clocot după care o luaţi de pe foc.

Pizza de casă. Cea mai bună rețetă. Întindeti aluatul într-o tavă unsă cu ulei, dar nu foarte gros. Peste, puneţi pasta de tomate. Presărați salamul, puneți ciupercile, roşiile, porumbul şi măslinele. Presărați caşcavalul dat pe razătoare.

Pizza de casă. Cea mai bună rețetă. Daţi pizza la cuptor, la 200 grade Celsius, pentru 25-30 de minute sau până când este rumenă. După ce aţi scos pizza de la cuptor, lăsaţi-o să se "odihnească" câteva minute. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play





Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy