Pilotul Adrian Cernea, mort. Bode se declară nedumerit: 'Concursul nu a fost oprit, deși existau avertizări'

Lucian Bode / Foto gov.ro
Lucian Bode / Foto gov.ro

Ministrul de Interne Lucian Bode a reacționat cu privire la moartea pilotului Adrian Cernea.

Ministrul de Interne Lucian Bode a avut o intervenție, duminică, la videoconferința premierului Florin Cîțu cu prefecții. El s-a declarat nedumerit în legătură cu faptul că organizatorii nu au oprit competiția de off-road în timpul căreia pilotul Adrian Cernea a murit, în ciuda tuturor avertizărilor hidro-meteorologice. 

'Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitură, pe Râul Oituz, și pilotul a decedat, nu pot să nu-mi exprim nedumerirea față de faptul că acest concurs nu a fost oprit de organizatori, deși existau avertizări că situația hidro-meteorologică este una severă.', a spus ministrul Lucian Bode, duminică.

'În urma acestei tragedii, așa cum știți, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetățenii să țină cont de aceste alerte hidro-meteorologice, inclusiv de mesajele transmise prin RO ALERT. Astfel, pot fi evitate situații de pericol și chiar de pericol de pierderi de vieți omenești.', a mai precizat Bode. 

De asemenea, ministrul Bode a îndemnat 'autoritățile din zonele unde sunt programate evenimente publice, în perioada următoare', 'să urmărească prognozele meteorologice și, împreună cu organizatorii, să analizeze cu maximă rigurozitate oportunitatea desfășurării acestor evenimente, astfel încât siguranța persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm viețile oamenilor, mai bine amânăm evenimentele.'

Pilotul Adrian Cernea a murit în timpul unei etape a Campionatului Național 

Fostul campion naţional de off-road Adrian Cernea a decedat, sâmbătă, 19 iunie, în timpul unei etape a Campionatului Naţional, desfăşurată la Slănic Moldova, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

'Echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinşi de o viitură. Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road', se arată în comunicat.

Concursul a fost întrerupt imediat şi în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off-road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU.

Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos. Încă din momentul în care a primit primele informaţii privind dispariţia lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia. Copilotul a fost rănit, potrivit prefectului judeţului Bacău, Ioan Leonard Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel