Peste o tonă de articole pirotehnice periculoase, confiscate

Peste o tonă de articole pirotehnice, în valoare de aproape 50.000 de lei, au fost confiscate de polițiști, în timpul unei acțiuni naționale, numită „Foc de artificii”.

Din 23 noiembrie până în 3 dcembrie, polițiștii au verificat 100 de societăţi autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice şi 213 pieţe, târguri sau centre comerciale. Au fost vizate și 49 de persoane fizice și juridice neautorizate care comercializau ambulant articole pirotehnice, scrie Mediafax. 

„În cadrul acțiunii au fost întocmite 40 de dosare penale, pentru constatarea a 44 de infracțiuni, fiind implicate 46 de persoane, față de care sunt efectuate cercetări. Pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.300 de lei, iar ca măsuri complementare au fost indisponibilizate, în vederea confiscării 1.050 kg. de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3 și P1, în valoare de peste 48.900 de lei. De asemenea, a fost retrasă o autorizație de funcționare”, anunță Poliția Română.

În timpul unei percheziții în comuna Pietroșani, județul Teleroman, oamenii legii au găsit articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și P1, pe care le-ar fi oferit ilegal, spre comercializare, publicului. Doar de la acest individ au fost confiscate aproximativ 200 kg de articole pirotehnice, în valoare de 5.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel