Pericol imens pentru cei care folosesc Wi-fi în locuri publice

tim-hortons-wifi_71815400
tim-hortons-wifi_71815400

Ajungeți la o cafenea, vă activați Wi-fi și începeți să verificați dacă ați primit mesaje pe e-mail, Facebook sau faceți orice altceva. Fără să știți, vă aflați într-un mare pericol. Vă expuneți unui “atac” cibernetic care este aproape invizibil, dar care este într-o continuă creștere.

Informațiile sensibile nu ar trebui trimise prin hotspot-uri Wi-Fi publice, pentru a evita obținerea de către hackeri a unor date private, au avertizat autorititățile europene, care încearcă să limiteze infracționalitatea informatică.

Experții citați de BBC Mundo spun că s-a constatat o creștere covârșitoare în abuzul de Wi-fi folosit cu scopul de a fura bani, parole și date de la utilizatorii care folosesc internet în spațiile publice.

Atacatorii nu folosesc tehnici noi, ci utiliează unele deja cunoscute. Aceștia încearcă să păcălească utilizatorii conectați la un hotspot public.

Până acum, atacurile au constat în capturarea fluxurilor de date, atunci când utilizatorii au introdus datele de comunicare cu o bancă sau pentru plăti la un magazin virtual, ori când s-au logat într-o rețea de socializare, prin intermediul unui browser web.

Sfatul experților este simplu - mai bine să ajungeți acasă și să vă verificați căsuța poștală virtuală decât să faceți acest lucru în spațiile publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel