Pentru fanii dulciurilor orientale: cum să faci, ușor, halva de casă

Pentru fanii dulciurilor orientale:cum să faci, ușor, halva de casă. Sursa foto: freepik.com
Pentru fanii dulciurilor orientale:cum să faci, ușor, halva de casă. Sursa foto: freepik.com

Cauți un desert fără gluten? Prepară halva de casă din semințe de floarea soarelui, susan sau nuci. Desertul are o consistență sfărâmicioasă, un gust dulce bogat și un strop de caramel.

Acest desert a apărut în Persia în secolul al VII-lea și semăna foarte puțin cu versiunea modernă. Pe atunci,halvaua nu se prepara din semințe de floarea soarelui sau nuci, ci din curmale și lapte. Din secolul al IX-lea, diferite tipuri de dulciuri au început să fie numite halva, de exemplu grișul fiert îndulcit.

Nici astăzi nu există o viziune unică asupra acestui desert: în unele bucătării este făcută din semințe de floarea soarelui, în unele - din susan, în unele  - din alune, în altele - din vată de zahăr.

Există multe arome de halva, de exemplu, ciocolată sau vanilie, dar îți oferim o rețetă de bază pe care o poți îmbunătățită după preferințe.

Ingrediente:

semințe de floarea soarelui - 500 grame,

apă - 70 ml,

zahăr  - 250 grame,

gălbenuș - 1 bucată,

zahăr vanilat - 10 grame.

 

Rețeta, pas cu pas

Mai întâi, trebuie să prăjești semințele fără coajă. Pentru a face acest lucru, ia o tigaie de fontă și toarnă în ea semințele curățate. Semințele se prăjesc la foc mediu, amestecând tot timpul, timp de 7-10 minute.

Popcornul din quinoa, neașteptat de delicios! Este gata în 10 minute

Ai grijă să nu prăjești prea mult semințele, deoarece halvaua va avea gust de ars. Lasă apoi semințele să se răcească. Apoi se macină bine semințele prăjite într-un blender, astfel încât compoziția să fie omogenă.

Ai mai multe banane decât poți mânca? Congelează-le!

Acum pregătește siropul de zahăr. Pentru a face acest lucru, pune zahărul într-o cratiță și adaugă  apă. Pune cratița pe foc și lasă să se formeze un sirop vâscos. Bate albușul spumă într-un blender, adaugă treptat siropul și bate încă 2 minute. Amestecul ar trebui să devină gros și luxuriant. 

Șase ierburi aromatice din bucătăria mexicană. Mâncarea va fi mai aromată, picantă și delicioasă

În castronul în care ai pus pasta de semințe, adaugă vanilie și siropul bătut cu albuș. Amestecă până la omogenizare. Poți adăuga orice fel de nuci tocate sau stafide.

Se pune halvaua într-un vas potrivit, se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru câteva ore. Înainte de servire, halvaua se scoate din frigider și se taie în bucăți. Poftă bună!

 

Vezi și: Halva de dovleac cu miere și nuci. O rețetă delicioasă din bucătăria indiană

 

Halvaua este un desert celebru în multe bucătării, dar astăzi îți prezentăm o rețetă din bucătăria indiană.

Dacă îți place acest desert, atunci și o bucățică de halva de dovleac cu  miere și nuci va fi pe gustul tău. Desertul va fi moale, fraged și destul de dulce, așa că și copiii vor fi încântați.

Halvaua de dovleac cu miere și nuci poate fi și un desert vegetarian. În acest sens, poți înlocui untul cu uleiul de măsline presat la rece, iar laptele de vacă cu lapte de orez.

Ingrediente pentru 7 porții:

zahăr - 250 grame,

lapte - 250 ml,

unt -  100 de grame,

dovleac - 1 kg,

miere lichidă - 200 grame,

cardamom măcinat - 5 grame,

nuci - 100 grame.

 

Rețeta, pas cu pas

Curăță dovleacul de coajă și semințe și dă pulpa prin răzătoarea medie. Se încinge uleiul într-o cratiță, se pune dovleacul și se gătește, circa 12 minute, amestecând mereu.

Ceaiul Masala cu condimente, o băutură indiană autentică. Rețeta este simplă și fantastic de bună

Apoi, se pune laptele în dovleac, se amestecă și se fierbe încă 10 minute. Adaugă zahăr, miere, cardamom. Amestecă și gătește încă 15 minute.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel