PDL s-a întors în comunism: Tabără îi raportează lui Boc ”producţii” de euro/hectar umflate de 10 ori - VIDEO

agricultura-camp-treierat
agricultura-camp-treierat

Guvernul Boc mizează pe 6 miliarde de euro, bani europeni, conform proiectului de Buget. Dacă și alți miniștri au contribuit la această prognoză la fel ca Valeriu Tabără, situația este dramatică. Față de raportările ministrului Agriculturii, în realitate s-au încasat de zece ori mai puțin bani europeni în acest an. Minciuna lui Tabără e doar forma actualizată a raportărilor la hectar făcute către partid pe vremea dictaturii. Valeriu Tabără a declarat sume de zece ori mai mari decât a reușit să aducă de la Bruxelles.

agricultura-camp-treierat

În 2011, ministerul agriculturii a semnat cu fermierii români un număr de 21.731 de contracte în valoare de 775.091.949 euro - contracte cu decizie de finanţare. Dintre acestea a făcut plăţi pentru doar 10 la sută, adică 75.803.542 euro, acoperind un număr de 16.314 contracte cu decizie de finanţare. E cel mai prost an din 2008 în ce priveşte atragerea fondurilor europene. De remarcat că până la venirea actualei conduceri, sumele atrase se ridicau la jumătate din cele contractate. În mandatul lui Tabără, plafonul constant este în jur de 10 la sută.

Proiectele pe care Tabără nu le-a dus la capăt se referă la sprijinirea tinerilor fermieri, la sprijinirea fermelor de subzistenţă, la modernizarea exploataţiilor agricole, îmbunătăţirea infrastructurii agricole şi silvice, crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi, încurajarea activităţilor turistice, renovarea şi dezvoltarea satelor. Cea mai dură lovitură din partea ministerului agriculturii o primesc fermierii care vor să-şi modernizeze exploatările agricole – în sprijinul cărora există măsura 121, prin programul PNDR. În 2011, ministerul agriculturii a efectuat plăţi către doar 21 de contracte din 214. Adică, din 115.412.419 euro a plătit doar 3.920.341,53 euro. Trendul descendent se constată la toate măsurile din PNDR – programul naţional de dezvoltare rurală.

În ”țara lui Tabără”, țărăncile joacă golf pe 10 miliarde de euro

Reclama pe care ministerul o face pe site-ul său acestui program vorbeşte despre succesul pe care patru femei de la ţară îl au de pe urma acestui program:

“- Ţi-aduci aminte? Nu tu, apă. Nu tu, drumuri. Bine că s-au finanţat proiectele astea de infrastructură, că altfel...

- Era şi timpul. Dar, să vezi cum şi-a modernizat Maria ferma. Povesteşte-le!

- Acum nu trebuie decât să apăs pe un buton şi (uitându-se galeş la un ţăran care îşi ridică pălăria în semn de salut) laptele vine singur.

(Chicoteli feciorelnice)”

După ce coboară din maşina de golf, clipul anunţă hollywoodian ce înseamnă acest program – 10 miliarde de euro pentru viaţa la ţară europeană.

Iar în final, una dintre doamne rosteşte războinic: „Golf, my girls!”

Din păcate, crosele de golf din reclamă au lovit doar în nădejdea fermierilor. Peste 90 la sută dintre satele româneşti nu au nici măcar canalizare, în timp ce fermierii sunt îndemnaţi să-şi facă terenuri de golf , în reclamele guvernului...

Citate celebre

”România acum are şansa să atragă în mod real bani în 2012 pentru că 90% dintre proiecte, aproximativ, sunt deja semnate şi în implementare. Deci, noi am depăşit faza de depunere de proiecte, de aprobare, de licitaţie. Acum, banii, în proporţie de, repet, aproape 90%, sunt în faza în care culegem roadele, vin facturile. De aceea ne bazăm, în buget, pe o atragere de minimum şase miliarde de euro fonduri europene în 2012 care, într-adevăr ne vor ajuta să suplinim creşterea economică, în contextul menţinerii unui climat destul de pesimist în Uniunea Europeană. În jur de 2,5 pe agricultură, 3,5 pe fondurile de coeziune...” - Emil Boc, PRO TV, 27 noiembrie 2011.

„Aş vrea să continuăm absorbţia de fonduri europene. Suntem unul dintre ministerele care a absorbit o sumă mare de bani şi aş vrea să vă dau ca şi element de reper – cred că la sfârşitul lunii ianuarie vom avea peste 5 miliarde de euro absorbiţi din fonduri europene. Pentru trimestrul trei vă dau cifrele: 657 de milioane de euro. Dintre care 536 – fondul european de agricultură şi dezvoltare rurală, 120 de milioane fondul de dezvoltare agrară şi 1,7 milioane de euro fondul european pentru pescuit. (...) Din fondurile europene, ministerul agriculturii aduce aproape 700 de milioane de euro, adăugaţi la cei 657, suntem în decurs de o jumătate de an cu aproape 1,4 miliarde de euro aduşi în economie.” - Valeriu Tabără.

Citeşte şi:

Daciana Sârbu: guvernul minte când se laudă cu absorbția banilor pentru agricultură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel