Păstrează roșiile proaspete timp de 2 ani: ai nevoie doar de niște borcane și apă

Păstrează roșiile proaspete timp de 2 ani, ai nevoie doar de niște borcane și apă. Sursa foto: freepik.com
Păstrează roșiile proaspete timp de 2 ani, ai nevoie doar de niște borcane și apă. Sursa foto: freepik.com

Cum să păstrezi roșiile proaspete timp de 2 ani? Pare imposibil, dar există o metodă care îți va permite să ai aceste legume, în cămară, o lungă perioadă de timp.

Această rețetă vă este, cu siguranță, utilă, pentru că roșiile sunt folosite pentru a face salate, supe, pentru a asezona pastele, pizza, dar și pentru a pregăti diferite feluri de mâncare din carne sau pește. 

Deci, este foarte util să ai mereu un borcan cu roșii în cămară. În plus, vei evita să alergi mereu la supermarket atunci când ai nevoie de roșii pentru o rețetă. 

Nouă motive ca să mănânci vinete: au un gust unic și aduc zeci de beneficii

Dacă ai cumpărat mai multe roșii și vrei să le păstrezi pentru iarnă, iată ce trebuie să faci. Procedura este foarte simplă și, de asemenea, rapidă. Tot ce ai nevoie sunt  câteva borcane, roșii și apă.

Timpul de preparare - 10 minute, timpul de gătire - aproximativ 30 de minute, timpul total - 40 minute, timpul de păstrare - 2 ani, porții - 3 borcane.

Ingredientele de care ai nevoie: 

7 kg de roșii,

apă clocotită pentru sterilizare.

Pregătirea, pas cu pas

În primul rând, roșiile se spală bine. Două kilograme de roșii se taie felii și se dau printr-un blender. Odată ce ai obținut un piure, transferă-l într-o cratiță. Cratița se pune pe aragaz și piureul se pune la fiert. Îndepărtează spuma și lasă piureul să fiarbă încă 5 minute, apoi oprește aragazul.

Prăjitura cremoasă din orez și ricotta. O felie are doar 180 de calorii

Înțeapă restul roșiilor cu o furculiță și pune-le într-un borcan de sticlă de 2 litri curat și uscat. Fiecare borcan se umple apoi cu piureul fiert.

Mai departe, umple o cratiță cu apă clocotită, pune borcanele înăuntru, acoperă-le cu capace și lasă-pe să fiarbă circa 20 de minute.

Cele mai rapide și gustoase paste de post. Rețeta este simplă și ieftină

La final, închide bine borcanele cu capace pentru a crea o etanșare sub vid și depozitează-le într-un loc răcoros și uscat. Roșiile pot fi păstrate așa chiar și 2 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel