Paste cu creveți și sos alb. Cum se prepară această rețetă genială

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (lim_bau)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (lim_bau)

Pastele cu creveți și sos alb nu pot fi refuzate niciodată. Iată cum se prepară această rețetă delicioasă...

Ingrediente

- 250 g paste (penne)

- 300 g creveţi congelaţi

- 2 căţei usturoi

- 250 ml smântână pentru gătit

- 50 g unt

- 2 linguri ulei de măsline

- 100 g parmezan

- sare, piper

Cum se prepară

Umple o oală cu apă rece şi pune-o la fiert. Când apa a fiert, adaugă sare, un strop de ulei de floarea soarelui şi scufunda pastele în ea. Lasă-le la fiert aproximativ 10 minute. În timp ce pastele fierb, ocupă-te de sos. Creveţii şi sosul de smântână se prepară foarte repede, astfel că, până ce pastele au fiert, sosul va fi gata, potrivit retete.online.

Într-o tigaie încinge bine untul şi uleiul de măsline, apoi adaugă căţeii de usturoi curăţaţi şi tăiaţi pe jumătate. Nu prăji usturoiul, încălzeşte-l puţin, apoi scoate-l din tigaie. Rolul său este de a da aromă grăsimii din tigaie. Astfel, pastele cu creveţi şi sosul de smântână vor avea doar o aromă uşoară de usturoi. Încinge bine untul şi uleiul de măsline

După ce ai scos usturoiul din tigaie, adaugă creveţii decorticaţi şi curăţaţi. Prăjeşte-i la foc mic, aproximativ 5 minute. Creveţii se gătesc foarte repede. Nu îi prăji prea tare, deoarece se vor întări şi vor avea consistenţă de gumă când îi mesteci. În plus, îşi vor pierde frăgezimea şi nu vor mai fi suculenţi. Adaugă creveţii decorticaţi.

Peste creveţii gătiţi, toarnă smântâna lichidă. Lasă sosul să fiarbă, la foc mic, pentru câteva clocote. Nu uita să amesteci din când în când! Toarnă smântâna lichidă. Între timp, rade parmezanul. Când sosul de smântână a căpătat consistența cremoasă, adaugă în el jumătate din cantitatea de parmezan ras. Restul îl păstrezi pentru a presăra peste pastele calde, atunci când le serveşti.

Condimentează cu sare, dacă mai este nevoie. Ai grijă câtă sare pui pentru că parmezanul este şi el sărat. Înainte de a adăuga sarea, gustă sosul. Adaugă şi piper, după gust. Lasă sosul pe foc până se topeşte parmezanul, iar sosul se îngroaşă. Stinge apoi focul. Lasă sosul până se îngroașă.

Scurge bine pastele de apă în care au fiert. Nu arunca apa, poate mai ai nevoie de ea pentru sos. Adaugă pastele scurse peste creveţi şi sosul de smântână. Amestecă bine pentru ca pastele să absoarbă sosul delicios de smântână. Dacă preferi mai mult sos, mai poţi adăuga două sau trei linguri din apă în care au fiert pastele. Amestecă bine pastele cu creveţi

Pune pennele cu creveţi şi sos de smântână într-o farfurie adâncă, presară parmezan ras şi serveşte-le calde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel