Paste carbonara, rețetă simplă. Modul clasic italian de a pregăti acest deliciu culinar

Paste carbonara, rețetă simplă. Modul clasic italian de a pregăti acest deliciu culinar  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Paste carbonara, rețetă simplă. Modul clasic italian de a pregăti acest deliciu culinar / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Pentru a pregăti paste carbonara după o rețetă simplă trebuie să știi anumite secrete. Pastele Carbonara sunt un preparat italian foarte popular. Această mâncare presupune spaghete cu bucăți de obraji de porc crud, amestecate cu sos din ouă și brânză. Aceste paste sunt extrem de apreciate și datorită sosului carbonara.

În varianta clasică italiană a sosului Carbonara acesta se gătește fără smântână, doar cu gălbenușuri de ou. Însă, astăzi marii bucătari recomandă gătirea pastelor Carbonara cu smântână. Nici usturoiul nu se conține în rețeta pregătirii pastelor clasice Carbonara. Însă, odată cu timpul și rețetele și-au modificat compoziția, devenind extrem de diferite de cele autentice.

Paste carbonara rețetă simplă: De ce ai nevoie pentru a pregăti o cină pe cinste

Pentru a pregăti pastele carbonara nu ai nevoie de multe ingrediente. Sunt suficiente să ai spaghete aproximativ 200 g, bacon 150 g, frișcă de 20%  în jur de 150 ml, parmezan 50 g și gălbenuș de ou 3 buc. Pentru a obține un gust deosebit unele gospodine mai adaugă și usturoi 2-3 căței, ulei vegetal pentru prăjit, și desigur sare și piper negru.

După ce te-ai asigurat că nici un ingredient nu-ți lipsește poți să te apuci de gătit. Întâi de toate este nevoie să tai baconul în fâșii subțiri sau cuburi mici. Ulterior, se curăță usturoiul și se toacă mărunt. Unele gospodine mai folosesc și verdeață pentru un gust mai fresh. Verdeața este bine să o folosești atât în preparatele din carne, cât și în salate sau paste.

Pentru a pregăti o pasta excepțională trebuie să speli verdeața, să o usuci și să o tai mărunt. Ulterior, într-o tigaie adâncă, prăjind baconul la foc mediu aproximativ 2 minute, doar pentru ca acesta să elibereze puțină grăsime. După care adaugă usturoiul și lasă-l pe foc încă 2 minute.

Ulterior, se pune pătrunjelul, se piperează puțin cu piper proaspăt măcinat, se amestecă și se ia cratița de pe foc. Într-un bol separat, amestecă gălbenușurile de ou, smântâna, parmezanul ras, sare și piper. Ulterior, amestecați bine sosul de smântână. După care se fierb spaghetele în multă apă clocotită cu sare până „al dente”. Pentru a obține acest rezultat trebuie să te folosești de un mic secret. Astfel, din momentul fierberii, lasă cu un minut mai puțin pe foc decât este indicat pe ambalaj.

Cum se servesc pastele carbonara: Cea mai simplă modalitate

După ce pastele au fiert și sunt numai bune pentru servit trebuie să le scurgi foarte bine. Pentru a face acest lucru ai nevoie doar de o strecurătoare. Ulterior combină spaghetele cu baconul prăjit. După care adaugă sosul de smântână la spaghete. Și amestecă rapid pastele cu sosul, de la căldura pastelor, gălbenușurile din sos se vor pregăti de la sine.

Ulterior scoate cratița cu paste de pe foc și pot fi servite imediat. Este bine să presari peste spaghetele carbonara pătrunjel și parmezan ras atunci când vrei să le servești.

Dacă pastele carbonara după rețeta simplă ți-au fost pe plac, nu ai cum să ratezi și rețetele bunicii pentru cea mai bună tochitură cu cârnați de casă. De asemenea, acestea trebuie servite alături de o pâine proaspăt coaptă. Alături de pâinea proaspătă și tochitura va merge extrem de bine și murăturile pregătite după rețeta pe care doar bunica o știe, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel