Pasca raw-vegană în doar 15 minute. Ingredientele necesare, indicate de Alina Stancu de la TVR

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook Sursa foto: Facebook Alina Despoiu
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Facebook Sursa foto: Facebook Alina Despoiu

Alina Stancu, jurnalistă TVR, a explicat ce ingrediente sunt necesare pentru o pască raw-vegană care se pregăteşte în doar 15 minute. 

"Pregătesc cu drag meniul tradițional de Paști din care nu lipsesc drobul, borșul de miel, stufatul și cozonacii pufoși. Și pentru că soțul meu preferă produsele raw-vegane, fac o rețetă delicioasă de pască fără niciun produs de origine animală. Îmi place că se prepară extrem de rapid, este gustoasă și nimeni nu realizează că e făcută fără foc.

De altfel, deserturile raw nu încetează să mă uimească. Mi se par cele mai bune din lume. Unde mai pui că sunt și sănătoase. Vă spun doar că, pentru această delicatesă, folosesc brânzica de caju și un blat de migdale senzațional, iar tot efortul de a o pregăti presupune…un sfert de oră", a declarat jurnalista Alina Stancu pentru Fanatik.

Reţeta completă 

Ingredientele folosite de Alina Stancu pentru pasca raw-vegană sunt următoarele:

250 g făină de ovăz, 200 g curmale (hidratate), pentru pentru blat. La crema de brânză, vedeta TVR folosește 80 g de caju hidratat, 50 ml lapte de caju ambalat, 50 g de migdale, 100 ml de ulei de cocos, 1/2 linguriță de fulgi de drojdie inactivă, 10 ml de zeamă de lămâie, 40 g de miere, 1 linguriță de turmeric și 10 ml de zeamă de portocale.

Pentru decor se folosesc, în funcție de preferința fiecăruia,  zmeură, căpșuni sau coacăze roșii și merișoare.

Modul de preparare al blatului

Nucile de caju se spală bine în jet de apă puternic și este indicat să se lase în apă, la hidratat, cel puțin 2 ore sau câteva ore, eventual chiar și peste noapte. Și curmalele se lasă într-un bol în apă tot pentru cel puțin 2 ore. Apa în care au stat la hidratat se folosește în rețetă, cea în care au stat nucile caju și migdalele nu se folosește.

Se amestecă la blender sau cu mixerul făina de ovăz și curmalele până ce se transformă compoziție lipicioasă. Se tapetează o tavă cu folie alimentară, apoi se întinde aluatul în forma respectivă cu o lingură sau o altă ustensilă de bucătărie. Se acoperă și marginile interioare ale formei.

Cum se prepară crema de brânză

Se mixează nucile de caju, mierea (sau siropul de agave), laptele de caju, zeama de portocale, zeama de lămâie, uleiul de cocos, fulgii de drojdie inactivă și turmericul până când compoziția devine cremoasă. Compoziția respectivă se pune peste blat și se decorează, după preferința fiecăruia, cu stafide, merișoare și coacăze roșii proaspete. Pasca realizată se pune în congelator pentru câteva ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel