Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video

Captură YouTube Liviu Dragnea
Captură YouTube Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a prezentat o rețetă de pască ușor de făcut, gustoasă și pufoasă, cu prilejul sărbătorilor pascale.

'M-au rugat mai mulți prieteni să prepar ceva dulce, pentru masa de Paști. Nu am făcut cozonac, vă spun sincer că nu îmi place să fac aluat. În schimb, am hotărât să fac o pască, fără aluat. Este foarte bună și se face foarte ușor. Ingredientele sunt multe, dar se pun toate deodată.', a zis Liviu Dragnea.

Ingrediente

'Ingredientele sunt următoarele: Brânză proaspătă de vaci, grăsime 6-8%, dar nu mai mult. Trebuie completată cu smântână. Se poate folosi și unt sau iaurt. Eu azi am hotărât să folosesc mascarpone, care e, de fapt, tot o smântână italiană. Avem ouă, făină, griș, zahăr vanilat, esență de lămâie, esență de rom, esență de vanilie, coajă de portocală, coajă de lămâie, zahăr, sare și stafide. Am pus brânza, aproximativ 1 kilogram, într-un bol. Punem și mascarpone. Se amestecă foarte ușor. Apoi, punem ouăle, 5 ouă de găină, 50 de grame de făină, griș, zahăr vanilat, zahăr normal din belșug. Dacă nu doriți să folosiți zahăr, puteți folosi 100 de grame de miere.', a spus Dragnea.

'Apoi, punem aproximativ două linguri de esență de lămâie, două lingurițe de esență de vanilie, esență de rom, o linguriță de sare, pe care am rășnit-o înainte ca să fiu sigur ca se pune uniform. Punem acum coajă de portocală și mai puțină coajă de lămâie. Spre final, voi folosi telul sau mixerul. Este mai ușor cu mixerul. Acum, compoziția este aproape gata. Înainte să punem în forma de copt adăugăm stafide sau orice alte fructe confiate. Eu pun stafide. Nu le punem pe toate, mai păstrăm câteva pentru a le așeza deasupra în forma de copt.', a zis Dragnea.

'Am ales o formă rotundă de copt, vorbim, totuși, despre pască. Peste compoziție așezăm stafidele, pentru aspect. Cuptorul a fost preîncălzit la 160 de grade. Voi ține această minunăție la cuptor timp de o oră și jumătate, o oră și 40 de minute. La cuptor trebuie pornită încălzirea de sus și cea de jos. Sfatul meu este să nu porniți ventilatorul.', a spus Liviu Dragnea.

'După o oră și 40 de minute, am scos pasca din cuptor și punem zahăr pudră peste ea. Arată foarte bine. Este ușor de făcut, gustoasă și pufoasă. Poftă bună!', a mai zis Liviu Dragnea.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel