EXCLUSIV  Parlament, vot Guvern Orban. Ce zice deputatul Remus Borza

Rodica Mitu / 02 noi 2019 / 16:18 Salveaza PDF Comentarii
Investire Guvern Orban - ședința birourilor permanente
Investire Guvern Orban - ședința birourilor permanente

„Clasa politică este datoare față de națiunea română să asigure stabilitate politică și responsabilitate în actul guvernării”, susține deputatul Remus Borza.

„Clasa politică este datoare față de națiunea română să asigure stabilitate politică și responsabilitate în actul guvernării, cu atât mai mult cu cât suntem în plină campanie pentru prezidențiale, în prag de iarnă, și în pragul unei recesiuni economice globale, care va debuta anul viitor. Să nu uităm că țara are nevoie de un buget pentru anul 2020, care trebuie elaborat de Guvern și supus dezbaterii parlamentare în actuala sesiune. Iată doar câteva motive pentru care Parlamentul, pe 4 noiembrie, trebuie să învestească Cabinetul Orban.

Era bine ca premierul desemnat să îi fi înlocuit pe cei trei miniștri propuși pentru Portofoliile Dezvoltării, Muncii și Finanțelor, câtă vreme au obținut un aviz negativ în Comisiile de specialitate. Asta este cutuma parlamentară. Dar votul dat în Comisiile de specialitate este unul consultativ și este la liberul arbitru al premierului desemnat să îi mențină sau să înlocuiască. Desigur că vorbim de un vot politic în Comisii", a spus Remus Borza în platoul DCNews, în cadrul emisiunii „Borza Analytica".

 

 

Remus Borza, la DCNEWS

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26